Stanga
Dreapta

300 lei cadou de la stat cu ocazia Zilei internațională a femeii

Gabriela M Bogdan, 22 februarie 2024, Ora 11:07

  • print
  • |
300-lei-cadou-de-la-stat-cu-ocazia-zilei-internationala-a-femeii-52106-1.jpg

Vești bune pentru români! Această categorie de persoane pot primi tichete în valoare de 300 de lei, cu ocazia acestei zile. Iată ce trebuie să facă pentru a beneficia de acest ajutor!

Cu ocazia zilei de 8 martie, femeile din România pot primi din partea angajatorilor vouchere în valoare de 300 de lei. Anul acesta, ziua Femeii vine cu surprize uriașe pentru. Cum se pot bucura doamnele și domnișoarele de acest cadou?

Ziua internațională a femeii vine cu un cadou consistent pentru doamnele și domnișoarele din România. Va fi o zi specială din toate punctele de vedere. Angajatele vor putea fi răsfățate cu tichete cadou, în valoare de 300 de lei. Plafonul acestor vouchere a fost majorat, până acum fiind de 150 de lei.

Potrivit Guvernului, cadoul în bani care este oferit cu ocazia unei zile speciale va fi scutit de impozitul pe venit și de contribuțiile sociale obligatorii, conform prevederilor din Codul fiscal.

Anul acesta, limita tichetelor a fost majorată de la 150 de lei la 300 de lei. Astfel, angajatorii le pot oferii femeilor, cu ocazia zilei lor, vouchere cadou.

De cele mai multe ori, companiile private oferă cadoul în bani, dar și o zi liberă de 8 Martie. Potrivit OUG-ului, firmele sunt obligate să folosească carduri pentru toate tichetele valorice, inclusiv pentru certificatele cadou.

„În cazul cadourilor în bani şi/sau în natură, inclusiv tichetele cadou, oferite de angajatori, veniturile sunt neimpozabile, în măsura în care valoarea acestora pentru fiecare persoană în parte, cu fiecare ocazie din cele de mai jos, nu depășește 300 lei.

Partea care depășește valoarea maximă de 300 lei, reprezintă venit impozabil din salarii și se va datora impozit pe venit din salarii si contribuții sociale obligatorii”, a transmis Agenția Naționala de Administrare Fiscală, (ANAF).

Care sunt categoriile de femei care pot beneficia de tichetele cadou de 8 martie

Conform ANAF, tichetele sau voucherele cadou pot fi acordate angajatelor în următoarele circumstanțe:

  1. Cadouri oferite angajaților și copiilor minori ai acestora cu ocazia Paștelui, Crăciunului și a sărbătorilor similare ale altor culte religioase;
  2. Cadouri oferite angajatelor cu ocazia zilei de 8 Martie;
  3. Cadouri oferite angajaților în beneficiul copiilor minori ai acestora cu ocazia zilei de 1 iunie.

Ziua Femeii este sărbătorită în fiecare an pe data de 8 martie. În perioada comunistă, această sărbătoare era cunoscută sub numele de „Ziua Mamei”. În prezent, ziua de 8 martie este o sărbătoare oficială în următoarele țări:

  1. Afganistan
  2. Armenia
  3. Azerbaijan
  4. Belarus
  5. Burkina Faso
  6. Cambodgia
  7. China
  8. Cuba
  9. Georgia
  10. Guinea-Bissau
  11. Eritrea
  12. Kazahstan
  13. Kârgâzstan
  14. Laos
  15. Madagascar
  16. Republica Moldova
  17. Mongolia
  18. Muntenegru
  19. Nepal
  20. Rusia
  21. Tadjikistan
FOTO:  pressone.ro

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

19:49
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară