Stanga
Dreapta

Bulgaria și Grecia sunt pregătite să primească turiștii străini

Gheorghe George, 6 mai 2020, Ora 09:17

  • print
  • |
www-ziarulatak-ro-48035-1.jpg

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a declarat într-un interviu acordat CNN că cel mai bun scenariu este ca ţara sa să redeschidă turismul începând cu 1 iulie, chiar dacă data exactă depinde şi de companiile aeriene şi de implementarea unor protocoale stricte în domeniul sănătăţii privind zborurile externe. Un anunţ similar a fost făcut şi de Bulgaria, care și ea speră să-și redeschidă locaţiile de vacanţă de la 1 iulie.

Într-un interviu acordat luni CNN, premierul Kyriakos Mitsotakis a menţionat că reuşita Greciei în ceea ce priveşte ţinerea sub control a pandemiei de COVID -19 şi recunoaşterea acestui fapt la nivel internaţional dau populaţiei un sentiment de mândrie. Grecii „nu s-au mai simţit atât mândri de mult timp”, a spus premierul, în condițiile în care populația a trecut în ultimii ani prin momente grele, din cauza gravei crize economice.

Deşi vara din acest an va fi foarte diferită, cetăţenii greci au încredere în stat şi în experţi în sănătate, a subliniat premierul Mitsotakis.

În Bulgaria,  se redeschid terasele

În Bulgaria, ţinând cont de consecinţele economice ale pandemiei de coronavirus, guvernul intenţionează să sprijine printr-o schemă de acordare de vouchere turismul intern în cursul verii, au convenit, marţi, politicieni bulgari.

„Banii bulgarilor ar trebui cheltuiţi pentru susţinerea turismului acasă şi nu în străinătate”, a spus Krasimir Karakaceanov, care conduce partidul naţionalist IMRO, partener în coaliţia de guvernare. Schema este în prezent elaborată în detaliu.

Bulgaria speră să redeschidă locaţiile de vacanţă începând cu 1 iulie.

Partidele de guvernare au convenit că mesele din restaurantele în aer liber ar trebui să fie aşezate la o distanţă de 1,5 metri. Aceasta este o concesie pentru proprietari, deoarece iniţial mesele trebuiau amplasate la 2,5 metri distanţă în restaurante şi cafenele, care urmează să se redeschidă miercuri.

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

20:15
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară