Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: CNN prezintă o înregistrare cu Rudy Giuliani făcând presiuni asupra Ucrainei să îl ancheteze pe Biden

Claudiu Constantin, 9 iunie 2021, Ora 12:34

  • print
  • |
cnn-prezinta-o-inregistrare-cu-rudy-giuliani-facand-presiuni-asupra-ucrainei-sa-il-ancheteze-pe-biden-48585-1.jpg BREAKING NEWS

CNN a transmis că a obținut înregistrarea unei convorbiri telefonice din 2019, în care Rudy Giuliani, un aliat al lui Trump, poate fi auzit exercitând presiuni asupra unui înalt oficial ucrainean pentru a-l convinge să deschidă o anchetă pe tema teoriilor conspirației legate de Joe Biden, pe atunci, candidat al democraților la președinție, el dând de înțeles că șansele unei îmbunătățiri a relațiilor americano-ucrainene ar spori într-o asemenea eventualitate, potrivit The Hill, citat de Rador.

Potrivit canalului CNN, convorbirea, care datează din iulie 2019 și care a durat 40 de minute, i-a avut ca protagoniști pe Giuliani, pe diplomatul american Kurt Volker și pe Andrii Iermak, un înalt consilier al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski. Convorbirea este anterioară celei pe care Trump a avut-o cu Zelenski mai târziu, în cursul aceleiași luni, și care s-a aflat în centrul acuzațiilor care au dus la prima tentativă de punere a sa sub acuzare.

Giuliani poate fi auzit spunând la telefon următoarele: „Tot ce avem nevoie de la președinte (Zelenski) este ca el să spună că are să numească un procuror onest, care o să facă investigații și o să dezgroape niște probe existente și acum, precum și alte probe legate de amestecul în alegerile din 2016, după care trebuie făcut ceva și apropo de chestia cu Biden”.

Potrivit canalului CNN, Giuliani mai poate fi auzit spunând: „Careva din Ucraina trebuie să ia treaba în serios”.

Pe parcursul convorbirii, Giuliani a exercitat în mod repetat presiuni în vederea deschiderii unei anchete, la un moment dat, el dând de înțeles că un anunț public pe tema anchetei ar avea drept rezultat o vizită în SUA a lui Zelenski și îmbunătățirea relațiilor americano-ucrainene.

Asta ar însenina mult atmosfera, ar fi spus Giuliani, conform celor de la CNN. „Și cred că ar fi posibil ca eu să vin și să fac să se întâmple așa ceva. Cred că pot să vorbesc cu președintele (Trump) și să văd ce pot face pentru ca orice alte neînțelegeri să fie lăsate deoparte... Sunt de părere că ar fi bine să existe niște relații mult mai bune”.

The Hill a intrat în contact cu biroul lui Giuliani în vederea unui comentariu.

În cursul convorbirii, consilierul lui Zelenski, Iermak, a încercat să abată conversația spre alte subiecte de ordin diplomatic, cum ar fi o vizită de stat a președintelui ucrainean, subliniază CNN.

„Sunt absolut sigur că, de îndată ce se va stabili data unei viitoare vizite a președintelui Zelenski în Statele Unite, eu voi fi gata să mă ocup personal de această pregătire”, a spus Iermak.

Ideea fixă, potrivit căreia președintele Trump și aliații săi ar fi facilitat o anchetă ucraineană pe tema relațiilor președintelui Biden și ale fiului acestuia, Hunter Biden, cu Ucraina a fost cea care, în cele din urmă, a dus la prima tentativă de punere sub acuzare, din 2020. Trump a fost pus sub acuzare de Camera Reprezentanților pentru abuz de putere și obstrucționarea Congresului, dar ulterior el a fost achitat de Senat.

 

EDITORIAL

Primarul sectorului 5 ,Cristian Popescu Piedone a desființat spațiile comerciale de la stația de metrou Izvor

Primarul sectorului 5 ,Cristian Popescu Piedone a desființat spațiile comerciale de la stația de metrou Izvor

  Primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a participat la desființarea spațiilor comerciale de la stația de metrou Izvor. Echipele de demolare au venit după ce a plecat ultima cursă. Comercianții au strâns marfa în saci, iar muncitorii au început apoi demolarea. „Unde ne afăm noi azi aici? Suntem pe d ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

07:04
BREAKING NEWS:

La Colectiv a fost mână criminală! Nu putem admite mușamalizarea acestui asasinat! Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone victimă a acestui complot politic Acum poate fi legal? Dacă mor oameni in incendii, să moară dar nimeni sa nu răspundă