Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Ceremonie militară la Arcul de Triumf pentru militarii întorși din Afganistan

Gabriela Mihai, 21 iulie 2021, Ora 11:37

  • print
  • |
ceremonie-militara-la-arcul-de-triumf-pentru-militarii-intor-i-din-afganistan-48798-1.jpg BREAKING NEWS

 

O ceremonie militară cu ocazia încheierii misiunii Armatei Române în Afganistan are loc, miercuri, în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti, transmite MApN. La eveniment participă Klaus Iohannis, președintele României, și premierul Florin Cîțu.

Evenimentul va începe la ora 10.00, în Piața Arcul de Triumf, iar la ceremonie vor defila detaşamente pedestre reprezentând structurile militare ale Armatei României care au îndeplinit misiuni în acest teatru de operaţii, începând din anul 2002 şi până în luna iunie a acestui an.

 „Defilarea va fi deschisă de un detașament format din militari răniți în timpul celor peste 19 ani de participare a Armatei României la misiuni în Afganistan. Dispozitivul de defilare va include și un detașament al Jandarmeriei Române, care a executat, de asemenea, misiuni în acest teatru de operații”, se arată în comunicatul transmis de MApN.

 De asemenea, vor fi decorate drapele de luptă ale unor comandamente, mari unități și unități ale Armatei României care au condus sau au executat misiuni în teatrul de operații.

 Ultimul detaşament de militari români din Afganistan s-a întors acasă, la finalul lunii iunie.

Ministerul Apărării Naţionale a demarat, de la 1 mai, procesul de retragere a trupelor, conform Declaraţiei comune a Consiliului Nord-Atlantic adoptată la recenta reuniune extraordinară comună a miniştrilor de externe şi miniştrilor apărării din statele membre ale NATO.

La ceremonie sunt așteptați și președintele Klaus Iohannis, dar și premierul Florin Cîțu.

Reprezentanții MApN au mai anunțat că în cadrul evenimentului care are loc azi, formaţii de aeronave vor survola monumentul. Asta deși de Ziua Aviației, care a avut loc marți, ceremonia s-a desfășurat fără survolul avioanelor militare.

 Decizia a fost luată săptămâna trecută, după ce un elicopter care participa la repetițiile pentru Ziua Aviației a aterizat de urgență în Piața Charles de Gaulle.

 

 

EDITORIAL

Primarul sectorului 5 ,Cristian Popescu Piedone a desființat spațiile comerciale de la stația de metrou Izvor

Primarul sectorului 5 ,Cristian Popescu Piedone a desființat spațiile comerciale de la stația de metrou Izvor

  Primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a participat la desființarea spațiilor comerciale de la stația de metrou Izvor. Echipele de demolare au venit după ce a plecat ultima cursă. Comercianții au strâns marfa în saci, iar muncitorii au început apoi demolarea. „Unde ne afăm noi azi aici? Suntem pe d ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

07:00
BREAKING NEWS:

La Colectiv a fost mână criminală! Nu putem admite mușamalizarea acestui asasinat! Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone victimă a acestui complot politic Acum poate fi legal? Dacă mor oameni in incendii, să moară dar nimeni sa nu răspundă