Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Sorin Cîmpeanu, anunț de ultimă oră: 'Examenele naționale, la datele stabilite

Marian Vasile, 25 martie 2021, Ora 12:50

  • print
  • |
sorin-cimpeanu-anunt-de-ultima-ora-examenele-nationale-la-datele-stabilite-48516-1.jpg BREAKING NEWS

Mnistrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat joi că examenele naționale se vor desfășura la datele stabilite și că anul școlar nu mai suferă modificări pentru clasele terminale.

„Examenele naționale se vor desfășura la datele stabilite conform calendarului deja aprobat și cunoscut, respectiv 22-25 iulie pentru probele scrise la evaluarea națională și 28 iunie – 1 iulie pentru probleme scrise de la examenul de bacalaureat.”, a spus ministrul Educației.

Ministrul Educației a mai spus că la Bacalaureat probele de competențe vor fi echivalate.

Clasele terminale rămân pe programul stabilit, a anunțat ministrul

„Adică vacanță pentru sărbătorile pascale Catolice între data de 2 aprilie și 11 aprilie, vacanță pentru sărbătorile pascale ortodoxe între 30 aprilie și 9 mai. Clasele terminale termină vacanța pe 9 mai spre deosebire de toate celelalte clase care vor terminat vacanța pe 4 mai. Se va face practic o punte între finalul vacanței pentru sărbătorile pascale ortodoxe și catolice și începutul vacanței pentru sărbătorile pascale ortodoxe. Pentru clasele terminale vacanțele nu vor suferi niciun fel de modificare”, a explicat Cîmpeanu.

Ministrul Educației a mai anunțat că semestrul al II-lea va fi redus cu o săptămână, toate clasele în afară de cele terminale urmând a finaliza anul școlar pe data de 25 iunie.

Evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, precum și prestările PISA, rămân în continuare programate cu prezență fizică în toate școlile care funcționează în localități necarantinate. Evaluare Națională de clasa a II-a se programează pentru perioada 25-28 mai, a anunțat ministrul.

 

EDITORIAL

Mucușor Dan pe capul bucureștenilor

Mucușor Dan pe capul bucureștenilor

Mare blestem pe Capitala României! Și-l trage din istorie și de la toți nenorociții de care s-a lăsat încălecată. Să nu uităm că în vreme ce alte orașe înfloreau puteri, arte și civilizații, aici un vodă nebun se distra în sania trasă de reni, iar ceilalți se pregăteau să-i toarne și să-i decapiteze pe r ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

13:27
BREAKING NEWS:

La Colectiv a fost mână criminală! Nu putem admite mușamalizarea acestui asasinat! Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone victimă a acestui complot politic Acum poate fi legal? Dacă mor oameni in incendii, să moară dar nimeni sa nu răspundă