Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: DRULĂ ÎI SPARGE PUŞCULIŢA LUI RĂDOI

Marian Vasile, 10 mai 2021, Ora 14:00

  • print
  • |
drula-ii-sparge-pusculita-lui-radoi-48557-1.jpg BREAKING NEWS

 

O dispoziție internă semnată de conducerea Metrorex interzice efectuarea operațiunii prin care cotizațiile membrilor de sindicat sunt reținute la sursă de către compartimentele financiar contabile.

Începând cu lichidarea lunii aprilie 2021, Directorul Economic va dispune compartimentelor financiar-contabile  să înceteze efectuarea operațiunii prin care se retin cotizatiile sindicale lunare ale salariatilor Metrorex S.A., membri de sindicat, și virarea acestora în contul sindicatului USLM”, se arată în dispoziția semnată de directorul general, Ștefan Paraschiv.

Surse din rândul salariaților au explicat pentru Buletin de București că, în medie, cotizația lunară pentru organizația condusă de Ion Rădoi este de 50-60 de lei pe lună per membru de sindicat.  

Cum gradul de sindicalizare din subteran este de aproape 100%, un calcul simplu arată că la un număr mediu 4445 de salariați, declarat de companie la Ministerul de Finanțe, rezultă o cotizație lunară plătită în conturile sindicatului de peste 50.000 de euro. Pe an asta înseamnă, în medie, cel puțin 595 de mii de euro.

Este pentru prima oară în 30 de ani când un director a transformat întreaga mişcare sindicală într-o adunătură de hoţi, iar el este cel care încalcă legea și umblă cu ranga prin metrou. În prezent, cotizaţia reţinută pe statul de plată este de 1% din salariul brut, deductibilă din IMPOZIT, iar ANAF nu mai poate recunoaște deductibilitatea fiscală”, se arată într-un comunicat al USLM.

Măsura dispusă de conducerea Metrorex se aplica începând cu lichidarea lunii aprilie 2021.(Sursa: USLM)

Decizia conducerii Metrorex vine la două luni după ce premierul Florin Cîțu a declarant  că Guvernul va da o ordonanță de urgență prin care va elimina cotizarea automată lunară la sindicat în cazul angajaților de la stat care s-au înscris într-o organizație sindicală. Cîțu a spus că nu i se pare normal ca oamenii să plătească automat o cotizație și că dacă cineva dorește să fie membru al unei organizații sindicale ”să facă efortul lunar să plătească”.

 

EDITORIAL

Mucușor Dan pe capul bucureștenilor

Mucușor Dan pe capul bucureștenilor

Mare blestem pe Capitala României! Și-l trage din istorie și de la toți nenorociții de care s-a lăsat încălecată. Să nu uităm că în vreme ce alte orașe înfloreau puteri, arte și civilizații, aici un vodă nebun se distra în sania trasă de reni, iar ceilalți se pregăteau să-i toarne și să-i decapiteze pe r ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

18:14
BREAKING NEWS:

La Colectiv a fost mână criminală! Nu putem admite mușamalizarea acestui asasinat! Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone victimă a acestui complot politic Acum poate fi legal? Dacă mor oameni in incendii, să moară dar nimeni sa nu răspundă