Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: DRULĂ ÎI SPARGE PUŞCULIŢA LUI RĂDOI

Marian Vasile, 10 mai 2021, Ora 14:00

  • print
  • |
drula-ii-sparge-pusculita-lui-radoi-48557-1.jpg BREAKING NEWS

 

O dispoziție internă semnată de conducerea Metrorex interzice efectuarea operațiunii prin care cotizațiile membrilor de sindicat sunt reținute la sursă de către compartimentele financiar contabile.

Începând cu lichidarea lunii aprilie 2021, Directorul Economic va dispune compartimentelor financiar-contabile  să înceteze efectuarea operațiunii prin care se retin cotizatiile sindicale lunare ale salariatilor Metrorex S.A., membri de sindicat, și virarea acestora în contul sindicatului USLM”, se arată în dispoziția semnată de directorul general, Ștefan Paraschiv.

Surse din rândul salariaților au explicat pentru Buletin de București că, în medie, cotizația lunară pentru organizația condusă de Ion Rădoi este de 50-60 de lei pe lună per membru de sindicat.  

Cum gradul de sindicalizare din subteran este de aproape 100%, un calcul simplu arată că la un număr mediu 4445 de salariați, declarat de companie la Ministerul de Finanțe, rezultă o cotizație lunară plătită în conturile sindicatului de peste 50.000 de euro. Pe an asta înseamnă, în medie, cel puțin 595 de mii de euro.

Este pentru prima oară în 30 de ani când un director a transformat întreaga mişcare sindicală într-o adunătură de hoţi, iar el este cel care încalcă legea și umblă cu ranga prin metrou. În prezent, cotizaţia reţinută pe statul de plată este de 1% din salariul brut, deductibilă din IMPOZIT, iar ANAF nu mai poate recunoaște deductibilitatea fiscală”, se arată într-un comunicat al USLM.

Măsura dispusă de conducerea Metrorex se aplica începând cu lichidarea lunii aprilie 2021.(Sursa: USLM)

Decizia conducerii Metrorex vine la două luni după ce premierul Florin Cîțu a declarant  că Guvernul va da o ordonanță de urgență prin care va elimina cotizarea automată lunară la sindicat în cazul angajaților de la stat care s-au înscris într-o organizație sindicală. Cîțu a spus că nu i se pare normal ca oamenii să plătească automat o cotizație și că dacă cineva dorește să fie membru al unei organizații sindicale ”să facă efortul lunar să plătească”.

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

16:43
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară