Stanga
Dreapta

Deputatul Partidei Romilor Pro-Europa Cătălin Zamfir Manea: ABUZURILE ÎMPOTRIVA COMUNITĂȚILOR DE ROMI, TREBUIE SĂ ÎNCETEZE !!!

Bogdan Ionescu, 14 iunie 2021, Ora 15:11

  • print
  • |
deputatul-partidei-romilor-pro-europa-catalin-zamfir-manea-abuzurile-impotriva-comunita-ilor-de-romi-trebuie-sa-inceteze-48600-1.jpg

La începutul săptămânii, am solicitat o întâlnire de urgență cu reprezentanții Primăriei Brașov si cu prefectul județului, pentru a discuta situația locativa a comunității de romi din strada Carierei, municipiul Brașov. Vineri, 11 iunie 2021, la întâlnirea desfășurată la Instituția Prefectului Brașov, au participat domnul Mihai Cătălin Văsii, prefect, doamna Flavia Boghiu, viceprimarul Brașovului, reprezentanți ai administrației publice locale din municipiul Brașov, reprezentanții Partidei Romilor Brașov, precum și cei ai comunității de romi din strada Carierei.

Problema:

peste 80 de locuințe ale romilor nu au acte, deși multe familii locuiesc în acea zona încă din anul 1940;

romii plătesc chirie unei societăți a primăriei, pentru locuințele construite de ei înșiși(este un abuz fără precedent);

aceeasi societate a primăriei le-a solicitat romilor să întocmească o documentație cadastrala a zonei. Documentația a fost întocmită pe cheltuiala comunității, iar după finalizare, nu a fost luată în seamă;

peste 200 de persoane adulte, nu au cărți de identitate;

 

mulți dintre copii nu merg la școală;

Practic,o comunitate de romi cu peste 400 de suflete, nu există oficial din cauza rasismului și nepăsării administrației publice locale !

În consecință, le-am solicitat reprezentanților primăriei și prefecturii ca în 2 săptămâni să întocmească un raport cu situația exactă a comunității de romi din strada Carierei. Partida Romilor Brașov se va deplasa în comunitate și va sprijini această acțiune.

Urmează să ne revedem la sfârșitul lunii iunie cu o situație clară a problemelor din comunitate și să stabilim pașii pe care trebuie să-i facem pentru punerea romilor în legalitate, cu acte de identitate și cu acte de spațiu locativ.

În același timp, le-am solicitat autorităților angajarea în regim de urgență a unui mediator școlar, a unui mediator sanitar și a unui expert pentru romi la Primăria Brașov. Răspunsul doamnei viceprimar a fost unul pozitiv.

Doresc să mulțumesc domnului prefect și doamnei viceprimar pentru dialog și deschiderea manifestată în soluționarea acestei probleme. Sper să se țină de cuvânt!

În același timp, fac un apel către autoritățile administrației publice locale din Brașov să trateze cu maximă seriozitate și responsabilitate problemele romilor din zona Carierei. Ieri, am înțeles ca romii au fost mințiți și manipulați de fosta conducere a primariei.

 

Este timpul ca abuzurile împotriva romilor să înceteze! În calitate de deputat al minorității rome, nu voi tolera abuzurile și rasismul împotriva romilor!

Zi frumoasă tuturor și Doamne ajută !

 

EDITORIAL

Primarul sectorului 5 ,Cristian Popescu Piedone a desființat spațiile comerciale de la stația de metrou Izvor

Primarul sectorului 5 ,Cristian Popescu Piedone a desființat spațiile comerciale de la stația de metrou Izvor

  Primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a participat la desființarea spațiilor comerciale de la stația de metrou Izvor. Echipele de demolare au venit după ce a plecat ultima cursă. Comercianții au strâns marfa în saci, iar muncitorii au început apoi demolarea. „Unde ne afăm noi azi aici? Suntem pe d ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

08:38
BREAKING NEWS:

La Colectiv a fost mână criminală! Nu putem admite mușamalizarea acestui asasinat! Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone victimă a acestui complot politic Acum poate fi legal? Dacă mor oameni in incendii, să moară dar nimeni sa nu răspundă