Stanga
Dreapta

Testul negativ devine obligatoriu la intrarea în Grecia

Gabriela M Bogdan, 10 ianuarie 2022, Ora 11:05

  • print
  • |
testul-negativ-devine-obligatoriu-la-intrarea-in-grecia-49944-1.jpg

 

Persoanele care călătoresc în Grecia vor avea nevoie, începând de luni, de un test negativ de reacţie de polimerizare în lanţ (Polymerase Chain Reaction, PCR) sau de un test rapid negativ înainte de intrare, din cauza înrăutăţirii situaţiei legate de coronavirus, informează DPA.

Nouă regulă se aplică tuturor călătorilor cu vârsta de 5 ani şi peste care sosesc în Grecia începând de luni de la ora 06:00 (04:00 GMT), indiferent dacă au fost sau nu vaccinaţi. Testul PCR negativ nu trebuie să fie mai vechi de 72 de ore, iar testul rapid nu trebuie să fie mai vechi de 24 de ore în momentul sosirii.

Această reglementare se va aplica iniţial până la 24 ianuarie, a anunţat duminică Autoritatea Aviaţiei Civile şi a Frontierelor Terestre.

De asemenea, călătorii care se îndreaptă spre Grecia trebuie să continue să se înregistreze pe un site guvernamental (http://dpaq.de/do6ZN) înainte de a începe călătoria.

Omicron, simptome ușoare

Simptomele noii variante au fost descrise ca fiind ”extrem de ușoare de către medicii din Africa de Sud, care au depistat pentru prima oară Omicron. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani. Însă… persoanele vârstnice pot avea simptome mult mai severe.

 

Oboseala și epuizarea sunt doar câteva dintre simptomele specifice noii variante a coronavirusului. Însă simptomul comun pe care îl au persoanele infectate cu Omicron este durerea în gât, urmat de congestie nazală, tuse uscată şi mialgie care se manifestă prin dureri lombare.

”Sunt din ce în ce mai multe studii care arată că Omicron infectează partea superioară a corpului, spre deosebire de alte variante care ar putea provoca pneumonie severă”, a declarat managerul pentru monitorizarea COVID-19 din cadrul OMS, Abdi Mahamud, în cadrul unei conferinţe de presă la Geneva.

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

20:15
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară