Stanga
Dreapta

Bilet unic de călătorie cu trenul și metroul în București și Ilfov

Gabriela M Bogdan, 3 februarie 2022, Ora 12:17

  • print
  • |
bilet-unic-de-calatorie-cu-trenul-i-metroul-in-bucure-ti-i-ilfov-50090-1.jpg

 

Locuitorii orașului București și ai județului Ilfov vor putea călători cu un singur bilet sau abonament cu trenul și metroul, potrivit unui ordin al Ministerului Transportului care va intra în vigoare în luna februarie.

Reprezentanții Ministerului Transporturilor au anunțat că a fost publicată, în transparență decizională, propunerea de ordin de ministru care stă la baza funcționării primelor bilete și abonamente integrate metropolitan din România.

Astfel, începând cu data de 15 februarie, cele două sisteme de transport public din coordonarea Ministerului – transportul feroviar și cel cu metroul – vor fi parte din proiectul pilot de implementare a „titlurilor de călătorie metropolitane integrate pentru transportul de suprafață, cu metroul și cu transportul pe calea ferată pe ruta Gara de Nord – Aeroportul Henri Coandă, în regiunea București -Ilfov”.

Noile bilete vor putea fi cumpărate de toți cei care utilizează calea ferată de pe ruta Gara de Nord – Aeroportul Henri Coandă, inclusiv de la stațiile din Mogoșoaia și Otopeni.

„Noile titluri de călătorie acoperă perioade de 24 ore, 72 ore, o lună, 6 luni sau un an și diversele combinații de sisteme de transport (transportul de suprafață gestionat de ADI Transport Public București – Ilfov împreună cu metroul și feroviarul, cu metroul sau feroviarul; transportul cu metroul împreună cu feroviarul; doar feroviarul, indiferent de operator).

Titlurile de călătorie metropolitane integrate cu valabilitate de 24 h și 72 h permit oricâte transbordări pe orice vehicul de transport de suprafață, metrou și feroviar pe ruta Gara de Nord (staţia Bucureşti Nord) – Aeroportul Henri Coandă, în regiunea București-Ilfov, în intervalul orar de valabilitate”, a anunțat secretarul de stat Irinel Ionel Scriosteanu.

Proiectul pilot va fi monitorizat și utilizat pentru extinderea acestui tip de bilet în alte zone metropolitane din România.

De asemenea, autoritățile își propun să integreze toate sistemele de transport, în așa fel încât, cu un singur bilet sau abonament să se poată circula cu toate mijloacele de transport disponibile în zona București-Ilfov: tren, metrou, autobuz, tramvai și troilebuz.

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

17:06
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară