Stanga
Dreapta

Exclusiv: Monica Macovei pleacă și ea din GDS

Claudiu Constantin, 7 octombrie 2019, Ora 09:39

  • print
  • |
ziarulatak-ro-47602-1.jpg Exclusiv

Monica Macovei susține, în scrisoarea sa de demisie, că principiile morale și principiile fondatoare ale grupului nu mai sunt împărtășite unanim și că este nevoie de reformarea Grupului.

Nu au întârziat să apară reacțiile din partea celor care încă activează în interiorul grupului. Astfel, senatorul Vlad Alexandrescu spune că tot scandalul a izbucnit de la supărarea lui Gabriel Liiceanu că nu a reușit să-și impună controlul asupra Grupului.  Liiceanu l-ar fi susținut pentru funcția de președinte al Comitetului Director al GDS pe poetul Radu Vancu de la Sibiu, însă acesta a pierdut în fața lui Andrei Cornea, noul director al Grupului.

Conflictul a izbucnit într-un an festiv pentru Grupul pentru Dialog Social: organizația împlinește anul acesta 30 de ani de la înființare.

„Situația este foarte neplăcută”, a comentat  noul director al GSD, Andrei Cornea. „Ne leagă, în fond, foarte multe lucruri comune, de peste 30 de ani, și lucrurile astea nu se rup, nu se strică ușor, așa, deodată. Scritoarea dlui Liiceanu  a creat sentimentul că noi în GDS suntem terminați, nu mai avem niciun sens și mai bine ne-am autodizolva  și că suntem un fel de criptocomuniști, marxiști, neomarxiști, nomenclaturiști și securiști și toate la un loc. Bineînțeles că toate aceste denumiri sunt niște absurdități și niște prostii, noi am fost și rămânem  un grup liberal, în sensul generos al cuvântului, nu legat de PNL, adică ne demarcăm de toate formele de iliberalism, care astăzi sunt atât de virulente și de puternice din toate părțile: de la extrema dreaptă la extrema stângă, populism, naționalism, clericalism și așa mai departe. Avem niște principii pe care le-am respectat de-a lungul acestui timp și intenționăm să încercăm să mergem mai departe cu ele”, a declarat Andrei Cornea.

 

EDITORIAL

COMUNICAT  Partida Romilor Pro – Europa

COMUNICAT Partida Romilor Pro – Europa

În data de 29.11.2019, la Hotel IBIS (București), s-a desfășurat Reuniunea liderilor formali/informali ai comunităților de romi din România. Aduc la cunoștință faptul că la această Reuniune au fost prezenți cei interesați să participe, indiferent dacă aceste persoane erau reprezentanți ai organizațiilor, pastori penticostali s ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

15:37