Stanga
Dreapta

Exclusiv: Alimente expirate,mizerie ,gandaci la restaurante fast-food într-un mare mall din București

Claudia Ioana, 7 octombrie 2019, Ora 09:35

  • print
  • |
ziarulatak-ro-47601-1.jpg Exclusiv

Inspectorii de la Protecția Consumatorului au făcut 13 controale încheiate cu 17 sancțiuni în valoare de aproape 200 de mii de lei. Au considerat neregulile atât de grave încât au închis temporar șapte restaurante.

După o noapte în care angajații au lucrat fără odihnă ca să îndrepte lucrurile, șase localuri au primit din nou drept de funcționare, dar patronii au fost avertizați că la următoarea abatere sancțiunile vor fi mult mai dure.

A fost retrasă definitiv de la comercializare și din circuitul consumului uman cantitatea de 490,195 kg și 28,5 litri produse alimentare, în valoare de 15.511,5 lei, pentru următoarele abateri: erau utilizate produse alimentare cu dată limita de consum depășită; materiile prime nu erau însoțite de eticheta de produs de unde să rezulte principlalele elemente de identificare și caracterizare și documentele de proveniență; nerespectarea temperaturii de păstrare/depozitare stabilită de către producător; schimbarea stării termice a produselor; în spațiile de pregătire a preparatelor culinare condițiile igienice erau necorespunzătoare, respectiv paviment depreciat, pereți cu urme de grăsime, hote murdare cu urme de grăsime arsă.

Președintele ANPC: Retransmitem un mesaj ferm. Nu vom face niciun rabat de la exigențe!

Cu ocazia acțiunilor de control desfașurate s-a propus măsură complementară de oprire temporară a prestării serviciilor de alimentație publică pentru un număr de 7 operatori economici până la remedierea abaterilor constatate.

În cursul nopții de vineri șase dintre acești operatori economici au remediat abaterile iar în cursul zilei de sâmbătă măsura a fost ridicată. „Cred că, mai important decât sancționarea dura a celor cu abateri, este determinarea acestora să se întoarcă pe piață într-o formă corectă față de consumatori și, bineînțeles, lege! Comercianții trebuie să pună pe piață numai produse și servicii sigure, oferind locuri de muncă, flux de materii prime alese cu grijă și respect față de cei care le asigura venituri Retransmitem un mesaj ferm: nu vom face niciun rabat de la exigențe, dar suntem gata să încurajăm abordarea corectă!”, spune Horia Constantinescu, președintele ANPC.

 

EDITORIAL

Tăriceanu: Suntem pregătiţi, să susţinem un cabinet cu un program de guvernare cu accente liberale

Tăriceanu: Suntem pregătiţi, să susţinem un cabinet cu un program de guvernare cu accente liberale

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că parlamentarii acestui partid vor susţine "un cabinet în slujba ţării", cu mai puţine ministere şi cu un program de guvernare "cu accente liberale". "Suntem pregătiţi, noi, cei din ALDE, să susţinem un cabinet cu adevărat în slujba ţării, un cabinet cu mai puţine ministe ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

00:40