Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Corcitul primar Mihai Chirica, despre declaraţia rasistă

Claudiu Constantin, 7 septembrie 2019, Ora 15:29

  • print
  • |
ziarulatak-ro-47539-1.jpg BREAKING NEWS

Primarul Iaşului, Mihai Chirica, a explicat, că declaraţia sa despre „congolezii, somalezii, sirienii și alte națiuni care sunt coborâte din copac mai deunăzi” este, de fapt, o metaforă „pe care o folosim cu toţii”.

Declaraţiile privind congolezii, somalezii şi sirieni au fost o metaforă, susţine Mihai Chirica. Acesta a explicat că ştie că nu este „politically correct”, dar că a vrut să tragă un semnal de alarmă privind investiţiile în educaţie. Întrebat cum comentează faptul că directorul CNCD a anunţat că insituţia pe care o conduce s-a autosesizat privind declaraţiile sale, primarul Iaşului a invocat o stare de echilibru.

„E foarte bine că s-a autosesizat, nu pun la îndoială faptul că nu doreşte să fie o stare de echilibru. Este o metaforă pe care o folosim cu toţii de fiecare dată când facem trimitere la discrepanţele majore dintre un stat european, cum este România, care acum 100 de ani făcea descoperiri de care se bucură tot globul astăzi, mă refer poate şi la motorul cu reacţie. Iar din lipsa de educaţie ajungem să ne dezintegrăm şi o să ajungă popoare africane să ne conducă, pentru că ei investesc în educaţie, iar noi trăim doar din trecut şi nu înţelegem că fără a da atenţie acestui domeniu vital al naţiunii române ne vom descompune.", a declarat Mihai Chirica.

Acesta susţine că declaraţiile sale au fost un semnal de alarmă.

„Este mai vocal, mai a strigăt, mai a urlet, aş putea spune, dar exprimă un adevăr care ar trebui să ne doară pe fiecare dintre noi. Nu este <politically correct>, dar eu nu o să fac doar politică de dragul corectitudinii de imagine, ci vreau să spun adevăruri care dor. Acestea sunt parte dintre ele şi le voi spune de fiecare dată când le descoperim, pentru că dacă nu le rostim, nu o să ştim niciodată ce e de făcut în această ţară, ne vom aşeza un cerceaf pe cap şi vom crede că totul este corect şi frumos", a continuat Chirica.

Directorul CNCD, Asztalos Csaba, a anunţat, vineri seara, că s-a autosesizat după declaraţiile făcute de primarul Iaşului. Mihai Chirica a spus într-o emisiune, la un ziar local, că „o să vină peste noi congolezii, somalezii, sirienii și alte națiuni care sunt coborâte din copac”.

„Resursa principală a unui stat care se dorește a fi longeviv este educația. Nu se investește în educație, putem spune <La revedere!>. Adică o să vină peste noi congolezii, somalezii, sirienii și alte națiuni care sunt coborâte din copac mai deunăzi și or să ne cucerească și o să ne devină și șefi. Adică o să ne conducă, pur si simplu o să te trezești la Primăria Municipiului Iași cu un congolez, că mai sunt și de ăștia de naționalitate română, dar se comportă ca niște congolezi, și or să vrea să ne conducă. Pentru că nu se mai pune accent pe educație", a declarat Mihai Chirica.

 

EDITORIAL

COMUNICAT  Partida Romilor Pro – Europa

COMUNICAT Partida Romilor Pro – Europa

În data de 29.11.2019, la Hotel IBIS (București), s-a desfășurat Reuniunea liderilor formali/informali ai comunităților de romi din România. Aduc la cunoștință faptul că la această Reuniune au fost prezenți cei interesați să participe, indiferent dacă aceste persoane erau reprezentanți ai organizațiilor, pastori penticostali s ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

06:36