Stanga
Dreapta

În Germania există temeri privind o amplificare a antisemitismului pe fondul teoriilor conspiraţiei privind apariţia coronavirusului

Claudiu Constantin, 8 aprilie 2020, Ora 09:33

  • print
  • |
www-ziarulatak-ro-47991-1.jpg

Guvernul german şi-a exprimat marţi îngrijorarea privind o revenire a antisemitismului în ţară legată de criza coronavirusului, în contextul în care „teorii ale conspiraţiei” înfloresc pe reţelele sociale, relatează AFP, citat de Agerpres.

„Există legături directe între actuala propagare a coronavirusului şi cea a antisemitismului”, a declarat Felix Klein, comisar al guvernului german însărcinat cu combaterea antisemitismului. „Teoriile conspiraţiei au succes pe timp de criză”, şi-a exprimat el regretul în cadrul unei conferinţe de presă.

Calificând şi antisemitismul drept un „virus contagios”, el a prezentat exemplul afirmaţiilor care circulă pe internet potrivit cărora pandemia actuală ar fi rezultatul unui test eşuat al unei arme biologice realizat de serviciile secrete israeliene. „În ultimele săptămâni, extremiştii de dreapta au încercat să folosească criza coronavirusului în folosul lor”, a estimat el.

Delictele împotriva evreilor au cunoscut o creştere puternică în ultimii ani în Germania. În 2018, numărul lor a crescut cu aproape 20%, până la 1.799 de cazuri, dintre care 69 de atacuri violente, potrivit ultimelor date ale guvernului. În octombrie, un neonazist a încercat să pătrundă cu forţa într-o sinagogă de Yom Kippour la Halle. După ce a eşuat în tentativa de a deschide uşa sinagogii, el a împuşcat mortal o trecătoare şi un bărbat într-un restaurant turc.

Felix Klein a făcut aceste declaraţii cu prilejul prezentării unui proiect de cercetare în care sunt implicate mai multe universităţi germane şi care va avea o finanţare de 12 milioane de euro între 2021 şi 2025.

 

EDITORIAL

Cum a petrecut Guvernul Orban în plină zi de lucru

Cum a petrecut Guvernul Orban în plină zi de lucru

Vineri, 29 mai 2020, seara, pe rețelele de socializare a fost postată o fotografie care arăta pe premierul României, Ludovic Orban, împreună cu alți miniștri, stînd la băute (whisky ) și pipat (trabucuri) în biroul său de la Victoria. Momentul fusese surprins luni, 25 mai 2020, la ora 15 și reflecta sărbătorirea zi ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

03:44
BREAKING NEWS:

La Colectiv a fost mână criminală! Nu putem admite mușamalizarea acestui asasinat! Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone victimă a acestui complot politic Acum poate fi legal? Dacă mor oameni in incendii, să moară dar nimeni sa nu răspundă