Stanga
Dreapta

Exclusiv: Adevaratii vinovati in cazul Colectiv Raed Arafat si Nicolae Banicioiu au pierderi de memorie .Inregistrarea care scoate adevarul la iveala

ziarulatak.ro, 29 februarie 2020, Ora 09:05

  • print
  • |
www-ziarulatak-ro-47917-1.jpeg Exclusiv

„Mi-au reprosat si Banicioiu, si Arafat ca am dat documente la instanta fara sa-i anunt!”, afirma ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, intr-o inregistrare difuzata,  de Libertatea in legatura cu procesul Colectiv. Insa nici Pintea nici Raed Arafat nu recunosc acum nimic.

Legendary Author Charles Portis Dies At 86

Inregistrarea a fost realizata in timpul unei intalniri intre Pintea si victime de la Colectiv. Nestiind ca exista inregistrarea, Pintea neaga ca a spus asa ceva.

Pe 4 octombrie 2019, in sediul Ministerului Sanatatii, cativa reprezentanti ai victimelor de la clubul Colectiv au discutat cu Sorina Pintea despre problemele pe care le intampina ranitii si despre intarzierea cu care noua ancheta a Parchetului inainteaza, „pentru ca nici acum nu au ajuns la procurori documentele in care se vede ca nu s-au consemnat evenimentele din timpul zborurilor”.

E vorba despre problemele avute la transportul victimelor la spitalele din strainatate, la lipsa evidentierii infectiilor nosocomiale si la alte lucruri despre care victimele spun ca lipsesc din acte. Sorina Pintea le-a replicat: ”Va rog eu frumos sa nu-mi mai spuneti de documente ca si asa mi-a reprosat si Banicioiu si Arafat ca am dat documente la instanta fara sa-i anunt!”

In acel moment, stupefiata, Monica Althamer din grupul Colectiv, spune: ”E negociabil? (n.r. Sa fie date documentele) Ca noi stiam ca nu, daca le cere instanta”. Ministrul Pintea zice: ”Nu e vorba de negociabil ”corect era sa stim si noi” (n.r. se refera la ce i-ar fi reprosat Banicioiu si Arafat, ca n-au stiut)”. Cei din grupul Colectiv inregistrau discutia ca sa o ofere si colegilor lor care nu au fost prezenti.

Cand au auzit fraza cu Banicioiu si Arafat, au considerat-o de interes public si au depus inregistrarea la Parchet. La conversatia din Ministerul Sanatatii se afla, printre altii, si Adrian Albu, supravietuitor al incendiului, si fratele Elsei Albu, unul dintre oamenii care au murit dupa incendiu.

”Noi credem ca aceasta inregistrare, alaturi de ceea ce s-a intamplat cu filmul ascuns, arata suntem in fata unor oameni, ne referim intai de toate la Raed Arafat, care pot sa ascunda informatii importate din ancheta”, a spus Mihai Grecea, unul dintre cei absenti de la intalnire, caruia Adrian Albu i-a trimis imediat inregistrarea.

Sorina Pintea a negat insa ca ar fi fost contactata de Banicioiu sau de Arafat. „Nu am spus asa ceva. Nici Nicolae Banicioiu, nici Raed Arafat nu au venit la mine. In general, reprosurile trec pe langa mine. Nu am discutat asa ceva cu grupul Colectiv, dar am discutat despre problema transferurilor in strainatate ale marilor arsi. Este adevarat ca procurorii au solicitat documente legate de victimele de la Colectiv, insa nici nu am vazut ce s-a trimis deoarece a fost treaba Juridicului si a Secretariatul General”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sanatatii

Nici Raed Arafat nu recunoaste nimic.

-Domnule Arafat, e adevarat ca i-ati reprosat ministrului Sorina Pintea faptul ca a trimis la instanta documente legate de cazul Colectiv fara sa va anunte?

-De ce nu o intrebati pe doamna ministru Pintea de asa ceva?

-O intrebam si pe doamna ministru, insa doream si pozitia dumneavoastra in acest caz.

-Daca conteaza pozitia mea… raspunsul este categoric NU! Seara buna!

Nicolae Banicioiu, ministru al Sanatatii in momentul tragediei de la Colectiv, a negat si el faptul ca i-ar fi reprosat Sorinei Pintea ca a transmis documente instantei fara sa-l anunte. „Nu, nu este adevarat”, a scris acesta intr-un mesaj pentru Libertatea.

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

21:50
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară