Stanga
Dreapta

Exclusiv: www.ziarulatak.ro Înfiorător! O educatoare de la o grădiniță de stat, din sectorul 6 al Capitalei, i-a smuls părul din cap unei fetițe de 5 ani. Edilul sectorului 6, Gabriel Mutu a dispus suspendarea educatoarei- batause

Marian Vasile, 13 februarie 2020, Ora 10:30

  • print
  • |
www-ziarulatak-ro-47864-1.jpg Exclusiv

Înfiorător! O educatoare de la o grădiniță de stat, din sectorul 6 al Capitalei, i-a smuls părul din cap unei fetițe de 5 ani, acuză mama micuței. Mărturie stau fotografiile făcute de mamă la scurt timp după incidentul din grădinița groazei.

Motivul furiei educatoarei: fetița s-ar fi așezat pe un alt scăunel decât cel indicat. Deși părinții au depus reclamație, directoarea grădiniței nu a luat nicio măsură. Ba mai mult, directoarea a găsit scuze pentru educatoarea bătăușă.

Incidentul s-a petrecut, pe 10 decembrie 2019, la Grădinița nr. 250. Monica Deliu a povestit că atunci când s-a dus să-și ia fetița de la grădiniță educatoarele i-au spus că „s-a întâmplat ceva grav”.

„Nu m-a sunat nimeni să mă anunțe ce s-a întâmplat. Altă dată, când copilul a avut vărsat, m-au sunat imediat să vin. Acum, au considerat că nu este important.

Am venit, ca de obicei, la ora 4.30 ca să iau fetița. În ușa clasei mă aștepta educatorea Magda Gherghescu, mama educatoarei la care aveam copilul – Carmen Georgiana Negoiță. M-a luat de mână și mi-a spus că s-a întâmplat ceva grav. M-am speriat. Am văzut-o atunci și pe Carmen Georgiana Negoiță care tremura. Mi-au adus fetița, care avea părul smuls pe o zonă de 3 centimetri. Mi-au spus că a fost o greșeală. Că ar fi vrut să o ia de mână, dar copilul s-ar fi zbătut. Și din greșeală educatoarea a nimerit cu mâna în păr”, a povestit îngrozită Monica Deliu.

 

Copila spune însă cu totul altceva. Făceau pregătire pentru serbare, iar educatoarea s-a înfuriat pentru că Maria nu s-a așezat acolo unde îi spusese aceasta.

„Fetița mi-a povestit că s-a așezat pe alt scăunel decât cel indicat, iar doamna s-a enervat rău și a luat-o pe sus de păr. Educatoarea a rămas cu părul în mână. Maria mi-a zis că a mai fost trasă de păr și altă dată, primind și «castane» de la educatoare, dar nu s-a ajuns să-i smulgă părul din cap ca acum”, spune mama fetiței agresate.

Educatoarea bătăușă Carmen Georgiana Negoiță

Femeia a sunat atunci la 112, iar la fața locului a venit un echipaj de la Secția 21 Poliție. A dat declarație la Poliție, apoi a plecat la INML, ca să scoată un certificat medico-legal. A scris și o petiție pe care a depus-o la directoare.

În loc să declanșeze o anchetă, conducerea grădiniței încearcă să mușamalizeze cazul.

„Reacția directoarei a fost că ea își iubește grădinița, că acum va ieși scandal și că ar fi mai bine să ajung la o înțelegere cu educatoarele. Am refuzat și am spus că voi urma calea legală, pentru a nu mai face rău și altor copii”, ne-a mai spus mama fetiței agresate.

Femeia a apelat la un psiholog, pentru că fetița e foarte speriată și nu mai vrea să meargă la grădiniță. De atunci, nu a mai dus-o acolo.

În primul an de grădiniță, copilul a fost la mama educatoarei de acum, Magda Gherghescu. Fetița a avut parte de corecții fizice și acolo.

„Mi-a bătut fetița până când a făcut pe ea. Când am fost să o iau de la grădiniță, i-am găsit pantalonașii uzi de pipi puși la uscat pe calorifer. Altă dată, Maria mi-a spus că o doare capul, că i-a dat doamna Magda «castane» în cap”, a mai spus Monica Deliu.

Primarul Gabriel Mutu spune că va lua măsuri dure

Atunci când a aflat de incidentul petrecut la Grădința nr. 250, primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a spus că va lua măsuri drastice în acest caz. După ce a purtat o discuție cu directoarea „năzdrăvană”, edilul a declarat, că educatoarea va suporta rigorile legii.

„Am dispus suspendarea educatoarei din funcție, iar dacă certificatul medico-legal indică agresiunea, urmează demiterea și sesizarea parchetului”, a spus Gabriel Mutu.

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

09:49
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară