Stanga
Dreapta

Exclusiv: www.ziarulatak.ro Razboi intre Nicușor Dan si Vlad Voiculescu pe candidatura la Primaria Capitalei

Gheorghe George, 7 ianuarie 2020, Ora 18:02

  • print
  • |
www-ziarulatak-ro-47803-1.jpg Exclusiv

Candidatul independent, susținut de USR București pentru Primăria Generală, Nicușor Dan, i-a răspuns marți, într-o conferință de presă, contracandidatului său cu privire la un angajament scris prin care să renunțe la candidatură dacă nu este desemnat în interiorul Alianței USR-PLUS. „Există o singură situație în care o să renunț, cea în care opoziția o să aibă un candidat unic”, a declarat Nicușor Dan.

Vlad Voiculescu i-a cerut marți lui Nicușor Dan să se angajeze în scris că va renunța la candidatură dacă nu va fi desemnat candidatul Alianței USR-PLUS.

„Am dovedit în toată activitatea mea publică că sunt un om de onoare și nu trebuie angajamente scrise. Am spus de acum un an că opoziția trebuie să aibă un candidat unic. Că trebuie să existe metode acceptate de toată lumea în care acest candidat să fie desmenat și în ipoteza în care opoziția va avea un candidat unic, eu nu voi candida”, a declarat Nicușor Dan.

Cei doi au puncte de vedere diferite în legătură cu desemnarea candidatului. În timp ce Vlad Voiculescu susține că sondajele de opinie nu pot face diferența pentru că procentele celor doi sunt apropiate, Nicușor Dan consideră că cea mai bună variantă rămâne cercetarea sociologică.

„Când faci o echipă de fotbal, selecția o faci la fotbal, nu o faci la fotbal de sală. Eu cred că dacă vrem să câștigăm alegerile trebuie să întrebăm bucureștenii și eu cred că metoda științifică cea mai bună este sondajul de opinie”, susține Nicușor Dan.

Candidatul PLUS pentru Primăria București, Vlad Voiculescu, a prezentat, marți, un sondaj de opinie, înainte de startul campaniei interne din Alianța USR-PLUS pentru desemnarea candidatului la primărie. Conform sondajului, Alianța se află pe primul loc în preferințele bucureștenilor, iar candidatul USR-PLUS ar câștiga în fața actualului primar general, Gabriela Firea.

Sondajul realizat în luna decembrie, arată că în cazul în care Vlad Voiculescu ar candida din partea Alianței USR-PLUS ar obține 35% iar Gabriela Firea 28%. În situația în care candidatul ar fi Nicușor Dan, acesta ar obine 36% în timp ce Gabriela Firea ar avea tot 28%.

„Este evident că acest sondaj nu poate să separe lucrurile. (...) Avem două variante, alegeri primare închise sau alegeri primare deschise. Avem o propunere a lui Dan Barna pentru alegeri primare deschise. Vom discuta în interiorul alianței și vom stabili un calendar. Vom avea cu siguranță alegeri primare în interiorul alianței”, a precizat Voiculescu.

„Pe chestiunea din interiorul alianței, urmează ca organismele de conducere să stabilească candidații. Opțiunea mea fermă este pentru sondaje de opinie. La începutul lunii martie candidații trebuie să înceapă să strângă semnături. Avem două luni să stabilim candidații. Eu am propus să existe mari dezbateri pe programe”, a răspuns Nicușor Dan.

 

EDITORIAL

O crimă cu premeditare

O crimă cu premeditare

Despre executarea politico-penală a lui Liviu Dragnea s-a scris. Și s-a răs-scris. În schimb, despre execuția sa fizică nu se prea știe. Zilele trecute l-a vizitat în penitenciar, după ce a făcut insistente diligențe în acest sens, Codrin Ștefănescu. Ceea ce relatează acesta pe pagina sa de Facebook este înfiorător ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

09:53
BREAKING NEWS:

La Colectiv a fost mână criminală! Nu putem admite mușamalizarea acestui asasinat! Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone victimă a acestui complot politic Acum poate fi legal? Dacă mor oameni in incendii, să moară dar nimeni sa nu răspundă