Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: www.ziarulatak.ro Ministrul Mediului ATAK la Gabriela Firea

Gheorghe George, 7 ianuarie 2020, Ora 17:48

  • print
  • |
www-ziarulatak-ro-47800-1.jpg BREAKING NEWS

Poluarea din București a fost sâmbătă noaptea aproape la fel de mare și de periculoasă ca cea din Australia. Ministerul Mediului avertizează că sănătatea locuitorilor Capitalei e afectată și spune că primarii nu fac mare lucru pentru a rezolva această problemă. Reţeaua de măsurare a calităţii aerului din București a înregistrat, sâmbătă noaptea, depăşiri de aproape 700% pentru poluarea cu praf. Primăria Capitalei neagă, însă, datele. Ar fi vorba despre rezultate de moment care nu sunt validatepotrivit unui comunicat de presă.

Chiar dacă aceste depășiri de 700% sunt depășiri de moment, pentru că în mod normal normal se face o medie zilnică, aceste depășiri nu mai sunt o glumă. Nimeni nu trebuie să își mai permită să le trateze în această manieră. Cei doi indicatori ne fac rău nouă, oamenilor, ne îmbolnăvesc efectiv”, a spus ministrul Mediului, Costel Alex.

Doamna primar e într-o gravă eroare și din păcate minte opinia publică. În 2013, la stația de la Cercul Militar, au fost 24 de zile cu depășiri pentru ca în 2018 să ajungă la 70 de zile cu depășiri. În una din 5 zile avem depășiri. În mod normal, avem depășiri peste tot în Capitală. De multe ori nu e nevoie să măsori, pentru că populația o resimte”, a adăugat ministrul.

El a mai spus că Bucureștiul are un plan de măsuri aprobat pentru reducerea poluării.

Nu înțeleg ce mai așteaptă administrația publică a Bucreștiului să implementeze aceste măsuri”, a spus Alexe.

Le-am transmis colegilor din Garda de Mediu că nu putem tolera bune relații între comisarii de mediu și primarii pe culoare politică, pentru că în joc e sănătatea cetățenaului. Sunt foarte hotărât ca locuitorii să nu mai aibă de suferit”, a spus Alexe.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a spus că a luat în ultimii trei ani măsuri pentru reducerea poluării, dar că nu poate fi recuperat în 36 de luni ce nu s-a făcut în „zeci de ani”.

În comunicat se mai precizează că Primăria Capitalei nu gestionează staţiile de măsurare a calităţii aerului și că „indicii de calitate la care se face referire reprezintă valori momentane înregistrate de către stațiile fixe de monitorizare, prin alte metode de măsurare decât metoda gravimetrică, fiind nevalidate”

 

EDITORIAL

Se califică PSD pentru un 7-0?

Se califică PSD pentru un 7-0?

Este uluitor cum au căzut zarurile. Așa cum au căzut, PSD, cu toate frământările sale interne, are toate șansele să bată la scor în București. Este posibil să facă un 7-0. Cu alte cuvinte, să ia toate primăriile de sector și Primăria Generală a Capitalei. Pentru frontul anti-PSD, căruia niciodată nu am să-i spun Dreapta rom&ac ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

23:16
BREAKING NEWS:

La Colectiv a fost mână criminală! Nu putem admite mușamalizarea acestui asasinat! Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone victimă a acestui complot politic Acum poate fi legal? Dacă mor oameni in incendii, să moară dar nimeni sa nu răspundă