Stanga
Dreapta

Exclusiv: Directorul CFR CĂLĂTORI Valentin „Smart” Dorobanțu, tun de 28.000.000 de euro

Claudiu Constantin, 30 noiembrie 2019, Ora 15:48

  • print
  • |
www-ziarulatak-ro-47725-1.jpg Exclusiv

 

De câteva săptămâni, în conturile CFR Călători a intrat suma de 154.000.000 de lei, adică circa 33.000.000 de euro, ca urmare a recapitalizarii societății. Dar, imediat după ce a văzut acești bani în cont, directorul general Valentin „Smart” Dorobanțu a decis să achiziționeze șapte automotoare de la Electroputere VFU Pașcani, fostă Remar Pașcani, societate deținută de grupul Grampet. Astfel, Dorobanțu a trecut în caietul de sarcini condiția ca CFR Călători va achiziționa cele șapte automotoare de la Electroputere VFU Pașcani la prețul de circa 4.000.000 de euro fiecare, adică o sumă totală de 28 de milioane de euro. Numai că, potrivit legislației în vigoare, CFR Călători nu putea achiziționa automotoare decât prin intermediul Autorității de Reformă Feroviară (ARF) din cadrul Ministerului Transporturilor, ceea ce nu s-a întâmplat. Rămâne un mare semn de întrebare cum a dat Consiliul Concurenței aprobare pentru achiziționarea acestor automotoare, în condițiile în care tranzacția a fost clar pe lângă lege. Rămâne de văzut dacă Corpul de control al noului ministru al Transporturilor, Lucian Bode, va reuși să descopere ingineria țesută de „Smart” Dorobanțu pentru achiziționarea celor șapte automotoare, mai ales că mai multe persoane din companie au refuzat să semneze pe documentele acestei afaceri. 

 

Trebuie precizat că Valentin Dorobanţu a fost botezat de ceferişti „Smart", pentru şmecheriile pe care le-a regizat în zona transportului feroviar de călători, fapt pentru care a intrat în vizorul procurorilor DNA şi al Poliţiei Române. Pe 14 februarie 2014, fostul ministru al Transporturilor, Ramona Mănescu, şi-a însuşit constatările şi măsurile menţionate în Raportul întocmit de echipa de control a MT, privind ilegalităţile regizate de Valentin Dorobanțu la CFR Călători SA, şi a sesizat Direcția Naţională Anticorupţie şi Inspectoratul General al Poliţiei Române.

 

EDITORIAL

Am plâns de fericire când a murit Ceaușescu. Și nu regret nici o secundă asta  Alecu Racoviceanu

Am plâns de fericire când a murit Ceaușescu. Și nu regret nici o secundă asta Alecu Racoviceanu

Ca în fiecare an văd și acum deja tradiționalele văicăreli că ”a fost asasinat comandantul suprem”, amintirea păcatului ”crimei din ziua de Crăciun”, bocetele virtuale la pozele cu ”nea Nicu” și ”coana Leana” cu mutrele ciufulite de gloanțe. Mă înfioară acest lucru și poate că el ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

22:36