Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Cristian Rizea a fost gasit de reporterii ziarului ATAK la Chisinau. Individul a fugit din tara dupa ce a fost condamnat

Claudiu Constantin, 22 noiembrie 2019, Ora 16:58

  • print
  • |
www-ziarulatak-ro-47708-1.jpg BREAKING NEWS

 

Fostul deputat PSD Cristian Rizea sta ascuns intr-un complex rezidential de lux din Chisinau, au descoperit jurnalistii ziarului Atak. Fostul deputat este dat in urmarire internationala din luna martie, fiind de negasit dupa ce Inalta Curte l-a condamnat definitiv la 4 ani si 8 luni de inchisoare pentru fapte de coruptie.

Ziarul Atak l-a  gasit pe  fostul deputat Rizea in Republica Moldova. „Fostul deputat PSD s-a straduit sa-si camufleze infatisarea. Ca sa nu fie recunoscut, si-a lasat barba, si sta cu capul  acoperit cu o sapca.  Rizea detine si cetatenie moldoveneasca, pe care a obtinut-o rapid cu ajutorul unor oficiali  influenti la Chisinau.

Ultima informatie despre Cristian Rizea a venit de la avocatul sau, care a sustinut ca Rizea  este in  Statelor Unite.

Dat in urmarire internationala, Interpolul nu a reusit sa identifice pana acum locul in care fostul deputat PSD se ascunde.

Cristian Rizea a fost deputat in legislatura 2008 – 2012, iar intre anii 2000 – 2002 a detinut functia de sef de cabinet al ministrului Tineretului si Sportului. Ulterior, el a fost director general al Agentiei Nationale pentru Sprijinirea Initiativelor Tinerilor (ANSIT), numai ca – in 2006 – a fost demis de Karoly Borbely, cel care ocupa pe atunci functia de presedinte al Autoritatii pentru Tineret.

Acuzat de deturnarea unor fonduri europene, in iunie 2011, DNA a deschis o ancheta impotriva lui sub suspiciunea de fraudare a fondurilor europene. In paralel, si Agentia Nationala de Integritate a pornit o investigatie care il viza pe Rizea. In urma cercetarilor, s-a descoperit ca nu putea justifica aproximativ 300.000 de euro si ca a derulat tranzactii bancare suspecte, de aproape 1.000.000 de euro. Fostul deputat a fost trimis in judecata in martie 2016. Tot atunci, DNA a decis ca Rizea sa depuna o cautiune in valoare de 1,5 milioane lei.

Procesul lui a durat 3 ani, pentru care, in martie anul acesta, sa fie condamnat definitiv – de Inalta Curte de Casatie si Justitie – la 4 ani si 8 luni inchisoare cu executare. Instanta a decis condamnarea definitiva a lui Cristian Rizea pentru trafic de influenta, spalare de bani si influentarea declaratiilor.

El a fost gasit vinovat pentru ca a pretins in mod direct de la omul de afaceri Lucian Coltea suma de 300.000 de euro, disimulata sub forma a doua contracte de imprumut fictive.

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

02:39
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară