Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Cristian Rizea a fost gasit de reporterii ziarului ATAK la Chisinau. Individul a fugit din tara dupa ce a fost condamnat

Claudiu Constantin, 22 noiembrie 2019, Ora 16:58

  • print
  • |
www-ziarulatak-ro-47708-1.jpg BREAKING NEWS

 

Fostul deputat PSD Cristian Rizea sta ascuns intr-un complex rezidential de lux din Chisinau, au descoperit jurnalistii ziarului Atak. Fostul deputat este dat in urmarire internationala din luna martie, fiind de negasit dupa ce Inalta Curte l-a condamnat definitiv la 4 ani si 8 luni de inchisoare pentru fapte de coruptie.

Ziarul Atak l-a  gasit pe  fostul deputat Rizea in Republica Moldova. „Fostul deputat PSD s-a straduit sa-si camufleze infatisarea. Ca sa nu fie recunoscut, si-a lasat barba, si sta cu capul  acoperit cu o sapca.  Rizea detine si cetatenie moldoveneasca, pe care a obtinut-o rapid cu ajutorul unor oficiali  influenti la Chisinau.

Ultima informatie despre Cristian Rizea a venit de la avocatul sau, care a sustinut ca Rizea  este in  Statelor Unite.

Dat in urmarire internationala, Interpolul nu a reusit sa identifice pana acum locul in care fostul deputat PSD se ascunde.

Cristian Rizea a fost deputat in legislatura 2008 – 2012, iar intre anii 2000 – 2002 a detinut functia de sef de cabinet al ministrului Tineretului si Sportului. Ulterior, el a fost director general al Agentiei Nationale pentru Sprijinirea Initiativelor Tinerilor (ANSIT), numai ca – in 2006 – a fost demis de Karoly Borbely, cel care ocupa pe atunci functia de presedinte al Autoritatii pentru Tineret.

Acuzat de deturnarea unor fonduri europene, in iunie 2011, DNA a deschis o ancheta impotriva lui sub suspiciunea de fraudare a fondurilor europene. In paralel, si Agentia Nationala de Integritate a pornit o investigatie care il viza pe Rizea. In urma cercetarilor, s-a descoperit ca nu putea justifica aproximativ 300.000 de euro si ca a derulat tranzactii bancare suspecte, de aproape 1.000.000 de euro. Fostul deputat a fost trimis in judecata in martie 2016. Tot atunci, DNA a decis ca Rizea sa depuna o cautiune in valoare de 1,5 milioane lei.

Procesul lui a durat 3 ani, pentru care, in martie anul acesta, sa fie condamnat definitiv – de Inalta Curte de Casatie si Justitie – la 4 ani si 8 luni inchisoare cu executare. Instanta a decis condamnarea definitiva a lui Cristian Rizea pentru trafic de influenta, spalare de bani si influentarea declaratiilor.

El a fost gasit vinovat pentru ca a pretins in mod direct de la omul de afaceri Lucian Coltea suma de 300.000 de euro, disimulata sub forma a doua contracte de imprumut fictive.

 

 

EDITORIAL

COMUNICAT  Partida Romilor Pro – Europa

COMUNICAT Partida Romilor Pro – Europa

În data de 29.11.2019, la Hotel IBIS (București), s-a desfășurat Reuniunea liderilor formali/informali ai comunităților de romi din România. Aduc la cunoștință faptul că la această Reuniune au fost prezenți cei interesați să participe, indiferent dacă aceste persoane erau reprezentanți ai organizațiilor, pastori penticostali s ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

22:27