Stanga
Dreapta

Exclusiv: Mahalagii din politică: Ioan Mircea Pascu și Maria Grapini se măscăresc pe reţelele de socializare

Gheorghe George, 24 septembrie 2019, Ora 09:26

  • print
  • |
www-ziarulatak-ro-47576-1.jpg Exclusiv

Un schimb de replici a avut loc pe Facebook între Ioan Mircea Pascu și Maria Grapini. Pascu i-a transmis că a devenit „mai catolică decât Papa”, în timp ce Grapini a spus că este stranie schimbarea atitudinii față de ea, precizând că nu e vina ei că politicianul PSD nu a mai prins loc la europarlamentare.

„În sfârşit, o “bucurie”: șoseaua Kiseleff este închisă traficului de la un capăt la altul, pentru o nouă “paranghelie l”. Ca să traversezi pe la Arcul de Triumf spre Domenii, trebuie să te înscrii într-un șir interminabil de mașini, care se mișcă în ritm de melc, ca să ajungi la Piața Presei Libere, de unde, speram, se poate reveni înapoi la Arcul de Triumf, tot într-o lungă coada de maşini, care se deplasează în ritm de melc! Treaba asta ia pe puțin 40 de minute, în fluierăturile aiuritoare ale agenților de circulație stresați și privirile crunte ale jandarmilor, gata să “înăbușe” orice urmă de protest! Să mai spună cineva că interesele “adevărate” ale cetățenilor nu sunt respectate și că România nu revine la... normalitate!?”, a scris Ioan Mircea Pascu, duminică pe Facebook.

Maria Grapini a intervenit, printr-un comentariu la postarea lui Ioan Mircea Pascu, precizând că aceeași situație se petrece și în orașe mari, precum Paris, Roma, Bruxelles, nu doar în București.

„Știți bine că asta se întâmplă și la Bruxelles, și la Paris, și la Roma și pot continua. Să fim obiectivi, nu?”, a comentat europarlamentarul PSD Maria Grapini.

În replică, Pascu i-a transmis că nu o critică pe ea, adăugând că a devenit mai catolică decât Papa de când a trebuie să intre în PSD pe ultima sută de metri pentru a prinde un loc de europarlamentar.

„Maria, poate nu te-ai prins, dar nu te criticam pe tine! Pe urmă, dacă bruxellezii sau românii sunt mulţumiţi, nu înseamnă că și românii, ca oile, trebuie să fie și ei mulțumiți! În sfârșit, văd că ai devenit mai “catolică decât Papa” de când ai fost nevoită să intri în PSD, în ultima clipă, ca să prinzi locul pe care l-ai primit în dauna unor pesediști adevărați, nu “vopsiți”. Și te rog să remarci că tu ai început cearta cu mine, deși chiar nu mai văd niciun motiv ca să trebuiască să îți demonstrezi “atașamentul” față de partid, luându-te de mine! În rest, Dumnezeu cu mila, Maria!”, a replicat Ioan Mircea Pascu.

Grapini către Pascu: M-am abținut la multe comentarii la care aș fi avut ce să spun!

Grapini i-a spus că, spre deosebire de el, organizația din care face parte a validat-o pentru a candida pentru Parlamentul European. Ea a precizat că nu a cerut să fie pe lista PSD la alegerile europarlamentare.

„Regret modul în care tratezi totul. Eu nu mă cert dar am dreptul la opinie. M-am abţinut la multe comentarii la care aş fi avut ce să spun. Cât priveşte prezenţa mea pe listă ar trebui să recunoşti că am muncit cât zece la un loc. Rezultatele sunt consemnate. Eu nu am cerut să fiu pe listă şi ştii şi asta! Spre deosebire de tine care nu ai fost validat de organizaţia din care faci parte, eu am fost. Şi dacă la intervenţiile mele din parlament au rezonat milioane de romani înseamnă că merită să fiu. Voi munci la fel şi nu voi spune altfel decât îmi spune conştiinţa. Ceea ce mi se pare straniu este schimbarea ta faţă de mine. Pe vremuri apreciai munca mea. Să fie schimbarea doar pentru că ţi se pare că din cauza mea nu eşti pe listă? Dacă e aşa, te asigur că nu am avut nici o intervenţie la partid! Am depus deodată documentele de candidatura. Dacă eu sunt şi tu nu, nu este vina mea nici într-un caz. Eu zic că relaţiile între oameni nu trebuie să se schimbe atunci când îşi schimbă locul de munca”, a răspuns Maria Grapini.

Ioan Mircea Pascu i-a reamintit că și foști europarlamentari precum Victor Boștinaru, Adrian Cristea, Emilian Pavel și Gabriela Zoană au avut rezultate în PE, însă „nu au încăput” pe listă, deși erau membri vechi ai PSD. Fostul vicepreședinte al PE a adăugat că Maria Grapini nu a dat niciun semn timp de cinci ani că ar vrea să intre în PSD.

Pascu către Grapini: Ai stârnit un scandal din nimic. Te dai acum mare pesedistă

„Ai stârnit un scandal din nimic; să îți aduc aminte că și eu şi Bostinaru și Andi Cristea, și Gabi Zoana și Emilian Pavel au muncit și au avut rezultate? Dar ei nu au încăput, deși erau de la PSD, iar tu, care timp de cinci ani nu ai dat vreun semn că vrei să intri în PSD, ca Frunzulica, de pildă, care a intrat, te dai acum mare... “pesedista”. Iar de absenţa sprijinului organizației locale, cum să îl obțin când șefa organizației, una Fedorca, s-a autopropus, numai ca să fie mai aproape de ai ei la Lisabona şi ca să scape de promisiunile neonorate pe plan local? În sfârșit, “sprijinul” dumitale a costat o explozie în Organizația PSD Timiș, tocmai pentru că nu aveai nimic de-a face cu PSD local? Oamenii trebuie să cunoască odată întregul adevăr! Mai vrei?”, a conchis Pascu.

În replică, Grapini îi spune fostului europarlamentar că în activitatea sa în PE este pe peultimul loc, neluând niciodată cuvântul în sesiunile plenare și nedepunând amendamente.

„Dar tu mai vrei? Ești pe penultimul loc, noroc cu Diaconu, la munca pe rapoarte (amendamente) nu ai luat niciodată cuvântul în plenara să aperi România, la subiectele fierbinți, nu ai intervenit ca vicepreședinte al Parlamentului-sa ne înțelegem, ai fost pentru ca delegația a cedat punctele pentru această funcție, să rezolvi vreo problemă a României. Cât privește activitatea mea comparată cu a altor colegi, s e poate vedea uşor dacă se caută pe mepraking. Eu nu am contestat munca vreunui coleg. Tu văd că o faci. Eu cred că un om care are toată cariera profesională pe spatele unui partid nu trebuie decât să mulțumească. Spre deosebire de tine eu am trăit din propria afacere pe care am dezvoltat-o fără să fiu în politică! Este păcat, mai ales că ai făcut sport, că nu ai știut să te retragi elegant. Te asigur că eu la 71 de ani mă voi ocupa de fundațiile pe care le am şi voi sta acasă cu nepoţii.

Eu am conlucrat cu toţi colegii şi nu cred că s-a văzut vreo diferența că sunt sau nu membru PSD.Eu am luptat pentru ţara şi aşa voi face mereu. Asta este deosebire între mine şi tine, care una spuneai când erai europarlamentar despre partid şi despre România şi alta acum. Răul îl faci României, criticând mereu şi subiectiv tot ce în ţară!”, a explicat Maria Grapini.

Pascu: „Pentru Maria Grapini, în loc de lecitină. (...) Mulțumesc pentru reconfirmarea adevărului că mediocritatea este agresivă”

„Cearta” pe Facebook nu se oprește aici. Ioan Mircea Pascu dă share unei postări video de la momentul în care a primit o medalie de la președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, și comentează: „Cu dedicație pt Maria Grapini, lovită de amnezie când e vorba de colegi și de narcisism când vine vorba de ea, spre aducere aminte!”

Ulterior, Ioan Mircea Pascu repostează un video cu o intervenție a sa în Parlamentul European și face următorul comentariu: „Pentru Maria Grapini, în loc de lecitină! Mulţumesc pentru reconfirmarea adevărului că mediocritatea este... agresivă! Și, dacă tot te lauzi că ai o afacere de succes, ce cauți în politică? Vrei s-o sprijini cumva? În sfârșit, adio, nu mai tolerez intervențiile tale pline de venin și invidie pentru că nu te vei putea ridica niciodată la nivelul activității mele. Rămâi în plata Domnului!”

Maria Grapini a fost la numărul 6 pe lista PSD la alegerile europarlamentare și a obținut un nou mandat de eurodeputat, în urma scrutinului din 26 mai.

Fostul vicepreședinte al Parlamentului European Ioan Mircea Pascu nu s-a mai regăsit pe lista candidaților social-democrați la alegerile europene. Acesta a fost propus recent comisar european interimar, însă ulterior propunerea a fost retrasă.

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

14:11
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară