Stanga
Dreapta

Exclusiv: Se încinge lupta pentru ciolan . PLUS l-a desemnat pe Vlad Voiculescu, Nicuşor Dan se cere şi el candidatul USR-PLUS

Gheorghe George, 2 august 2019, Ora 09:30

  • print
  • |
victor-nicolae-bogdan-46782-47373-1.jpg Exclusiv

Miercuri, PLUS şi-a anunţat candidatul pentru Primăria Capitalei. Acesta este fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, care a fost desemnat în urma votului intern din partidul lui Dacian Cioloş. În acelaşi timp, fostul preşedinte USR, Nicuşor Dan se cere candidatul USR-PLUS pentru primărie şi prezintă un sondaj în care ar câştiga alegerile dacă va fi susţinut de alianţă.

Decizia luată de cei din PLUS, de a-l desemnat pe Vlad Voiculescu candidatul pentru Bucureşti, a fost primită cu surprindere de partenerii de alianţă de la USR, care aşteptau negocierile pentru candidatura comună la alegerile locale de anul viitor. Conform discuţiilor dintre USR şi PLUS, candidatul pentru Primăria Municipiului Bucureşti, precum şi ceilalţi candidaţi ai alianţei la localele de anul viitor, vor fi desemnaţi în baza unui protocol care va fi negociat după alegerile prezidenţiale.

„Câştigăm împreună sau pierdem separat.”, le transmite Vlad Voiculescu, indirect, celor din USR.

Fostul ministru şi-a prezentat şi obiectivele pentru această candidatură şi aşteaptă susţinerea celor din USR.

„Voi candida pentru Primăria Municipiului Bucureşti, după ce voi obţine susţinerea colegilor mei din cele două partide din Alianţa 2020 USR PLUS şi ca parte a unei echipe”, a mai declarat Voiculescu.

În acelaşi timp, Nicuşor Dan se cere candidatul alianţei, chiar dacă nu mai este membru de partid, dar se aşteaptă să fie  susţinut pentru o candidatură independentă. În acest sens, Nicuşor Dan prezintă un sondaj în care ar câştiga lupta cu actualul primar, Gabriela Firea, dacă ar fi susţinut de USR-PLUS.

Sondajul lui  Nicuşor

În cazul unor alianţe, dacă Nicuşor Dan ar fi susţinut de alianţa USR-PLUS, din sodajul prezentat reiese că acesta ar câştiga primăria.

Nicuşor Dan (USR-PLUS) – 41%

Gabriela Firea (PSD-ALDE-Pro România)- 31%

Rareş Bogdan (PNL-PMP) – 28%

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Primăria Municipiului Bucureşti, cu cine aţi vota?

Gabriela Firea – 29%

Nicuşor Dan – 28%

Rareş Bogdan – 22%

Vlad Voiculescu – 12%

Robert Turcescu – 4%

Alţii -5%

La întrebarea cine ar trebui să fie candidatul alianţei USR-PLUS rezultatul este următorul:

Nicuşor Dan – 30%

Vlad Voiculescu – 11%

Ana Ciceală – 1%

Roxana Wring – 1%

Nu pot aprecia – 57%

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

16:38
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară