Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Scandal in USR .Chichirău spala pe jos cu Barna

Marian Vasile, 14 august 2019, Ora 12:09

  • print
  • |
usr-dan-barna-chichirau-47444-1.jpg BREAKING NEWS

Deputata USR Cosette Chichirău și-a depus candidatura pentru funcția de președinte al partidului. Într-un mesaj publicat pe Facebook, contracandidata lui Dan Barna lansează un atac subtil la adrea actualului lider al USR.

loading...

Dan Barna este acuzat ca lipseste partidul de ”prospețimea democratică, respectul față de principii și recunoașterea meritelor și a competenței” și ca un presedinte pentru USR ”trebuie să fie mai loial ideii de democrație decât ideii de putere”, „mai atașat de principii decât de funcții” și ”să distingă mereu între scop și mijloace”.

Redăm, mai jos, postarea integrală a deputatei USR Cosette Chichirău:

loading...

Candidez la președinția USR.

Este timpul pentru un nou suflu și pentru o nouă atitudine în USR. Este timpul pentru lideri care unesc prin idei și prin principii comune. Este timpul să demonstrăm că suntem într-adevăr diferiți față de restul partidelor.

Președintele USR trebuie să fie mai loial ideii de democrație decât ideii de putere. Președintele USR trebuie să fie mai atașat de principii decât de funcții. Președintele USR trebuie să distingă mereu între scop și mijloace. Eu cred că puterea nu este un scop în sine. Este doar unul din mijloacele prin care putem face bine în jurul nostru.

Candidez la președinția USR pentru a da partidului ceea ce începe să-i lipsească: prospețimea democratică, respectul față de principii și recunoașterea meritelor și a competenței. Candidez la președinția USR pentru ca USR să ajungă la guvernare, dar să nu guverneze oricum.

Garanția unei guvernări capabile și oneste vine din modul în care funcționăm în interior. Dacă respectăm în USR principiile noastre fondatoare, adică integritatea, competența, meritocrația, transparența, implicarea, atunci le vom respecta și la guvernare. Dacă nu o facem însă la noi în partid, nu o vom face nici la Palatul Victoria. De-asta este important ce se întâmplă în interiorul USR. Și de-asta consider că importantă este nu doar destinația, ci și calea pe care o urmăm pentru a ajunge acolo.

Un lider se înconjoară de alți lideri. Un șef se înconjoară de subalterni. Eu cred în ideea de echipă și candidez ca membru al unei echipe de oameni extrem de valoroși. Împreună cu ei am arătat că putem schimba politica, fără să ne lăsăm schimbați de ea. Aceasta este de fapt miza noastră și acesta este ADN-ul USR: să schimbăm modul în care se face politică în România. Și să-l schimbăm în bine!

Ca președinte USR, îmi propun trei lucruri:

1) să fac din Educație prioritatea USR,
2) să canalizez energiile și competențele partidului către elaborarea unui set de politici publice pe care să le punem în aplicare atunci când vom ajunge la guvernare și
3) să îmbunătățesc organizarea internă a USR.

Voi detalia aceste lucruri în următoarele zile, astfel încât toți membrii și simpatizanții USR să poată afla care este programul pe care mi-l asum. Voi explica și alte lucruri care îmi stau pe suflet legate de USR, așa că dați follow, dacă n-ați făcut-o deja, și urmăriți și următoarele postări.

Vă mulțumesc și aștept sugestiile și propunerile voastre.

loading...

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

07:41
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară