Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Protest cu iz PENAL AUR și-a pus SIGLA partidului pe DRAPELUL NAȚIONAL

Valentina Popescu, 2 martie 2021, Ora 20:25

  • print
  • |
protest-cu-iz-penal-aur-i-a-pus-sigla-partidului-pe-drapelul-na-ional-48478-1.jpg BREAKING NEWS

Zeci de persoane adunate în cursul zilei de sâmbătă, 27 februarie, în fața Prefecturii Constanța, sunt pasibile de amenzi și, poate, de cercetări mai complexe. Pe lângă faptul că cei mai mulți dintre protestatari nu purtau mască de protecție, pe drapelul pe care îl țineau în mână era inscripționată emblema partidului AUR, lucru interzis prin lege.

Ce spune legea

Articolul 236 din Codul Penal prevede clar:

”Orice manifestare prin care se exprimă dispreț pentru însemnele României se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani”.

Când lipești logo-ul unui partid peste drapelul României, ai comis deja o ”manifestare prin care se exprimă dispreț pentru însemnele României”, pentru că drapelul este al României și al românilor, nu al unui partid politic sau altul.  Nimeni nu-l poate pângări.

De altfel, niciun al partid,  nu și-a permis să încalce legea și să folosească drapelul României în interes partidic

 

Conform Legii nr.75/1994, capitolul IV - Dispoziții finale, articolul 24, arborarea drapelului României de altă formă, cu alte dimensiuni, alte modele și cu altă intensitate a culorile decât cele stabilite potrivit legii, constituie contravenții și se sancționează cu cu amendă de la 5.000 lei la 15.000 lei, iar cele prevăzute la lit. b), c), d), f), g), h), i), j) şi l), cu amendă de la 25.000 lei la 50.000 lei.

Constatarea contravenţiei şi aplicarea amenzii se fac de către persoane împuternicite de ministrul administraţiei publice, de către prefect sau de împuterniciţii acestuia şi se aplică conducătorului autorităţii sau instituţiei publice, primarului, preşedintelui consiliului judeţean, precum şi persoanei fizice sau juridice vinovate de săvârşirea contravenţiei.

De asemenea, conform Legii nr.15/1968 privind Codul penal, prevede la articolul 236 faptul că orice manifestare prin care se exprimă dispreţ pentru însemnele României se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani. Manifestarea prin care se exprimă dispreţ pentru emblemele sau semnele de care se folosesc autorităţile se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 1 an sau cu amendă.

 

EDITORIAL

Ce fel de lume vine peste noi?

Ce fel de lume vine peste noi?

Cînd am citit povestea lui Dacian Cioloș, copil de milițian și nepot de general, ajuns să păzească acasă la Doina Cornea, am zis că necoptul soldat a avut ghinion și nu știa ce face și în ce a fost băgat. La 20 de ani, era mic și prost. Un fel de Emil Boc din satul vecin! Cînd am citit despre legăturile cu MISA, am ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

14:50
BREAKING NEWS:

La Colectiv a fost mână criminală! Nu putem admite mușamalizarea acestui asasinat! Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone victimă a acestui complot politic Acum poate fi legal? Dacă mor oameni in incendii, să moară dar nimeni sa nu răspundă