Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Primarul sectorului 5 Cristian Popescu Piedone ,ATAC la Nicuşor Dan: „Nu întoarceți Capitala cu 21 de ani în urmă!”

Bogdan Ionescu, 23 februarie 2021, Ora 08:56

  • print
  • |
primarul-sectorului-5-cristian-popescu-piedone-atac-la-nicusor-dan-nu-intoarceti-capitala-cu-21-de-ani-in-urma-48473-1.jpeg BREAKING NEWS

Suspendarea PUZ-urilor pentru cinci sectoare, propusă de primarul general Nicușor Dan este criticată de primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, care este de părere că astfel Capitala va rămâne printre cele mai puțin dezvoltate capitale europene.

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, dezaprobă proiectul inițiat de primarul general Nicușor Dan, referitor la suspendarea HCGMB 242/2020 privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal – PUZ Coordonator Sector 5.

Piedone trage un semnal de alarmă și spune că astfel, Bucureștiul va rămâne printre cele mai puțin dezvoltate capitale europene și că investitorii se vor îndrepta către alte mari orașe din Uniunea Europeană.

„Proiectul  va avea efecte și consecințe deosebit de grave asupra teritoriului administrativ al Sectorului 5, dar și asupra Bucureștiului din toate punctele de vedere, fie urbanistic, economic și/sau social și cultural. Practic, ne întoarcem cu două decenii în urmă, la reglementările și direcțiile de dezvoltare din PUG 2000, ceea ce poate însemna, atât pentru Sectorului 5, cât și pentru celelalte sectoare ale Capitalei și chiar pentru Capitală și zonele limitrofe, o sentință cruntă, care condamnă un întreg teritoriu, împreună cu cetățenii săi, nu doar la subdezvoltare, dar și la foamete, lipsa locurilor de muncă, lipsa de prosperitate și în cele din urmă, la involuția orașului”, spun reprezentanții Primăriei Sectorului 5, într-un comunicat de presă.

„Nu  întoarceți Capitala cu 21 de ani în urmă! Într-adevăr este nevoie de o gândire unitară la nivel de București, trebuie să avem un Plan Urbanistic Zonal la nivelul Capitalei, însă nu prin astfel de proiecte puse pe ordinea de zi a Consiliului General din senin, fără consultări cu ceilalți primari de sectoare.  Un astfel de proiect, adoptat pe repede înainte ar duce la un blocaj, nicidecum la dezvoltarea Bucureștiului. Avem nevoie ca investitorii să aloce fonduri pentru proiectele de aici, nu să fugă în alte țări europene. Fac apel și la colegii mei, ceilalți primari ai sectoarelor. Trebuie să fim uniți când vine vorba de dezvoltarea Bucureștiului, care, să nu uităm, este o capitală europeană!”, a transmis Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Proiectul de suspendare a PUZ-urilor va fi supus la vot în ședința Consiliului General al Municipiului București din data de 26 februarie.

 

EDITORIAL

 „Cu măştile pe faţă şi capu-n telefon”

„Cu măştile pe faţă şi capu-n telefon”

  „Cu măştile pe faţă şi capu-n telefon”,  ne deplasăm zilnic între casă şi serviciu, muncim de cele mai multe ori fără nicio tragere de inimă, îngropându-ne pasiunile sau adevăratele talente, în spatele unor joburi anoste, de la care nu aşteptăm nimic decât salariul modic dar sigur, pe ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

00:54
BREAKING NEWS:

La Colectiv a fost mână criminală! Nu putem admite mușamalizarea acestui asasinat! Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone victimă a acestui complot politic Acum poate fi legal? Dacă mor oameni in incendii, să moară dar nimeni sa nu răspundă