Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Primarul Capitalei Nicușor Dan a sesizat DNA despre ilegalități despistate la STB în legătură cu achiziționarea de tramvaie noi

Gabriela M Bogdan, 6 septembrie 2022, Ora 12:06

  • print
  • |
primarul-capitalei-nicu-or-dan-a-sesizat-dna-despre-ilegalitati-despistate-la-stb-in-legatura-cu-achizitionarea-de-tramvaie-noi-51037-1.jpg BREAKING NEWS

            Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a făcut o sesizare la DNA cu privire probleme identificate de Corpul de Control la achiziția de tramvaie noi de către STB.

„Obiectul sesizării este achiziția de tramvaie noi din gama de 18 metri printr-o procedură demarată de STB în anul 2019 și încheiată în anul 2020 cu declararea firmei Electroputere VFU Pașcani drept câștigătoare a licitației”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

El spune că sunt mai multe întrebări la care bucureștenii trebuie să afle răspunsul, în acest caz:

„De ce conducerea STB reprezentată de la acea dată a continuat demersurile pentru finalizarea procedurii de achiziție, deși la momentul aprobării raportului de procedură nu avea alocate fondurile necesare în conformitate cu prevederile legale?

 De ce STB a decis încă din anul 2019 să achiziționeze tramvaie de 18 metri în contextul în care fluxul de călători ar justifica o nevoie de tramvaie mai lungi?”, a scris Nicușor Dan.

„Opțiunea STB a fost pentru VFU Pașcani care aducea componente din Rusia și vindea apoi la prețuri majorate.Situația de fapt este agravată și de faptul că VFU Pașcani a introdus în instanță o cerere de penalități în valoare de 1% pe zi din valoarea contractului până la încheierea contractului cu STB”, a adăugat edilul.


 

 

EDITORIAL

Totul Verde

Totul Verde

Încă un pic şi va fi gata .Totul Verde continuă lucrările la noul Parc Tudor Arghezi cu montarea gardului verde și turnarea tartanului pentru pista de alergare.

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

14:55
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară