Stanga
Dreapta

Medicul Gabriel Diaconu: Domnule Cîțu , nu condamnați oameni nevinovați la moarte

Gheorghe George, 24 octombrie 2021, Ora 18:11

  • print
  • |
medicul-gabriel-diaconu-domnule-citu-nu-condamnati-oameni-nevinovati-la-moarte-49537-1.jpg

 

Medicul Gabriel Diaconu îl critică dur pe Florin Cîțu, printr-un mesaj postat pe contul său de Facebook. „DEGEABA ieși, tu premier, tu ovină finanțistă, să susții că nu vei impune carantinarea. E ca și cum ai pronunța o sentință la moarte pentru sute, mii de oameni. Este criminal”, spune medicul. „Domnule premier, nu condamnați oameni nevinovați la moarte”, îl îndeamnă Gabriel Diaconu pe Florin Cîțu.

Iată mesajul integral al medicului Gabriel Diaconu:

Unicul scop al testării și raportării zilnice al numărului de cazuri de COVID, precum și toate celelalte variabile agregate, este predicția matematică, ”prognoza” pandemică pe termen scurt.
Fără acest element simplu, dar crucial, n-ai cum ști încotro s-o iei. Numerele, luate separat, sunt înșelătoare. Dar pune-le în fața unui meseriaș și-are să-ți poată spune secretul lor.

Când am uitat asta?

Și cum de avem, acum, la conducere, la butoane, oameni corigenți la aritmetică, pentru că de matematici nu pot vorbi?

O șleahtă de diversioniști au creat credința, în marele public și spre omul de rând, că ce fac (de fapt) voluntarii care publică zilnic grafice, curbe, predicții e un fel de dat în bobi, de citit în cărți. Sunt aceiași oameni care dacă văd un număr de ”magie” la Românii au talent vor bate frenetic din palme, veseli ca și cum s-ar afla în fața unei minuni.

Nu e nici o minune. E doar știință.

Știință care vine, în rădăcina ei, și de la sapienza, adică înțelepciune. Unde nu-i cap, vai de picioare.

Pariul monstruos al facțiunii videne din PNL, cea care l-a propulsat pe Cîțu, se bazează pe un dispreț profund cât privește ființa umană. Lasă-i să vadă durere, lasă-i să vadă cum se adună morți, și se vor vaccina. Până atunci afacerile să meargă.

Doar că acești oameni nu pricep matematică decât când vine vorba să-și adune profitul și să-l împartă la lupi.

Mă ființe, pricepeți că e târziu? Pricepeți cât de târziu este?

Uite argumentul:
În fiecare zi numărătoarea este despre ziua DINAINTE. Dacă mergi 3 - 4 zile înapoi poți să ai o perspectivă matematică vreme de 3 - 4 zile înainte. Nu mai mult. Posibil mai puțin.

Funcție de cât de bine numeri ”prognoza” va fi mai fidelă. Funcție de cât de bine ”antrenezi” motorul matematic, va fi mai aproape de adevăr. El oricum tinde să subestimeze realitatea în felul în care e construit.

Când îți dai seama dacă ți-a ”intrat” prognoza? La minim 14 zile, adică două săptămâni. Drept urmare logica elementară îți spune că, atunci când se întrunesc câteva criterii vreme de 3 - 4 zile la rând, ai la dispoziție 3 - 4 zile să iei decizii care vor da efect în 14 zile (două săptămâni). NU mai devreme.

Asta dacă vorbim de măsuri de scădere a ratei de infecție prin limitarea mobilității.

Când vine vorba de impactul vaccinării anti-COVID asupra ratei de răspândire a virusului, comunitar, lucrurile sunt și mai sobre.

Vaccinarea masivă NU generează impact decât la minim 30 - 40 de zile DUPĂ prima doză, drept urmare în acel interval de timp oamenii, fie ei și vaccinați, continuă să fie vulnerabili la infecție.

Scopul, deci, pe termen scurt al vaccinării NU are cum să fie scăderea ratei/ratelor de infectare, cât decompresia în aval a cazurilor grave/ letale.

Pe aceste spații temporale orice om cu vârsta judecății de minim doi ani vede că lucrurile nu păsăluiesc.

Drept urmare, medical, se impune carantinarea acelor zone/ că le zici UAT-uri, că le zici orașe, unde focul infecției arde mai tare.

DEGEABA ieși, tu premier, tu ovină finanțistă, să susții că nu vei impune carantinarea. E ca și cum ai pronunța o sentință la moarte pentru sute, mii de oameni. Este o decizie care, prin sine, încalcă dreptul fundamental la viață al populației. Este iresponsabil. Este criminal.

Nemaivorbind că, odată atins potențialul de îngrijire al grav-bolnavilor, cei care vin din urmă se vor stinge în așteptare. Și ei au dreptul constituțional la sănătate, la îngrijiri medicale. Nu sunt mai puțin cetățeni.

Se întâmplă, în situații de criză, că unii oameni intră în ceea ce se cheamă, tehnic ”group think”, sau ”gândire de haită”. Acești oameni devin opaci la judecată critică, la informație, la bună conștiință. Ce trăiesc ei e un delir partajat, o psihoză organizațională în care contează mai mult să-și susțină, reciproc, credințele decât să ia decizii bazate pe argumente.

La acest moment TOATĂ autoritatea medicală din România, că e vorba de Colegiul Medicilor, că e vorba de societăți profesionale, că e vorba de lideri de opinie din lumea medicală (autentici, nu ciurucuri conspiraționiste) i-au atras atenția premierului (mazilit, de altfel, interimar, de fel) Cîțu că situația COVID are proporții diluviene.

Domnule premier, nu condamnați oameni nevinovați la moarte.

Domnule premier, viitorul curând vă va judeca, alături de toți ceilalți care s-au ambiționat într-o direcție a imploziei sociale și politice.

Ce faceți e nebunie curată. O spun de această dată ca psihiatru, și-mi asum până la capăt proprietatea termenilor. Verticala profesiei mele mă obligă să încalc cutuma, și să rostesc acest diagnostic. Sunt vieți de oameni la mijloc. Noi, medici, am jurat să protejăm vieți.

Noi nu omorâm, prin neglijență sau prin incompetență, oameni.

Întoarceți roata acestui dezastru cât mai puteți. Că deja nu prea mai puteți.

Bucureștiul, la acest moment, este pierdut fără decizii grele, dure și salutare. Capitala României riscă nu doar colaps, cât complicații ulterioare colapsului care merg dincolo de justificări economice.

Dacă ieri devenea obligatorie vaccinarea tuturor, și tot nu vom vedea beneficii decât la sfârșit de noiembrie.

Băgați bine de seamă. Băgați bine la cap.

Suntem în bezna epocii noastre.

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

14:32
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară