Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Lumea creștină, revoltată după interzicerea pelerinajelor.Este dictatorial ce se întâmplă, urmează închiderea bisericilor

Marian Vasile, 14 octombrie 2020, Ora 16:46

  • print
  • |
lumea-cre-tina-revoltata-dupa-interzicerea-pelerinajelor-este-dictatorial-ce-se-intampla-urmeaza-inchiderea-bisericilor-48278-1.jpg BREAKING NEWS

Decizia autorităților de a interzice desfășurarea pelerinajului de Sf. Dimitrie de la București, venită pe fondul restricțiilor masive impuse evenimentului similar de la Iași a stârnit reacții puternice în lumea creștină.

Deja stârnită de restricțiile impuse pelerinajului de la Iași, lumea creștină a sărit pur și simplu în aer la ultima decizie a Guvernului Orban privind sărbătoarea Sf. Dimitrie cel Nou din Capitală.

Astfel, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a acuzat autoritățile de aroganță și dispreț pentru „realitatea socială”.

În societatea civilă creștină, mai multe asociații și oameni influenți au anunțat că vor fi miercuri la Iași – în ciuda restricțiilor autorităților -, sau vor organiza acțiuni de protest în Capitală.

Iulian Capsali, cunoscut publicist și unul dintre liderii de opinie ortodocși, a scris că va fi prezent mâine la Iași și pe 27 octombrie la București, de Sf. Dumitru.

„Citesc și nu îmi vine să cred, Orban cere „înțelegere” de la Patriarhie, ceea ce înseamnă că nici măcar nu au catadicsit să aibă întâlniri cu Înaintestătătorii noștri, i-au pus în fața faptului împlinit!

BISERICA ORTODOXĂ ROMÂNĂ NU MAI POATE COABITA CU UNELTELE ANTIHRISTICE CARE CONDUC ȚARA! AJUNGE! Nu funcționăm, ca Biserică, pentru mizeria de bani pe care o dă statul și nu vreau să trăiesc timpul ca în locul Sfînt din Catedrala Neamului să ajungă Urâciunea Pustiirii, așa cum ne-a avertizat Sf. Ap. Ioan!

Miercuri, toți creștinii la Iași!
Pe 27 octombrie, la București!”, a tunat el.

Dan Grăjdeanu, liderul Frăției Ortodoxe, a anunțat și el că va fi prezent miercuri la Iași. Un apel video prin care acesta îndeamnă oamenii să meargă la Iași a strâns aproape 200.000 de vizualizări în două zile.

„Abuzurile împotriva creștinilor au început să crească în intensitate. Dacă miercuri, în fața Mitropoliei nu ne vom strânge câteva sute de mii de credincioși, pentru a ne ruga la Dumnezeu să avem dreptul la credință și rugăciune, înseamnă că am pierdut totul pe mâna noastră și merităm să nu avem Biserică, sfinți și suflet. Vă îndemn pe toți care mai aveți un pic de credință, mergeți la Iași. Miercuri ne vom întâlni acolo să fim o mare de oameni, să ne arătăm evlavia către sfinții care mijlocesc către Dumnezeu pentru neamul nostru. Ne vedem la Iași, miercuri dimineață!”, a spus el.

.

Într-o intervenție,  liderul Neamunit, Aureliu Surulescu, spune că măsurile Guvernului sunt dictatoriale și că nu va tolera ca autoritățile să pună garduri între sfinți și credincioși.

„Mesajul nostru este foarte clar: noi nu vom tolera acest lucru, nu vom tolera închiderea bisericilor din nou, nu vom tolera ca să ne uităm de după gard la sfinții noștri.

Am înțeles unele măsuri luate, toată lumea este de acord că trebuie să fim prevăzători. Treaba statului nu este să închidă, ci să lase cultele să se organizeze singure, așa cum scrie în Constituție”, ne-a declarat el.

Surulescu a mai precizat că este convins că următorul pas va fi închiderea tuturor bisericilor.

„Ar fi bine ca cei care ne conduc să deschidă bine ochii, să asculte glasul nostru, pentru că nu suntem puțini în București și dacă acesta va fi un protest mic, dacă se va merge în continuare în această direcție, vom face totul să scoatem mii de oameni în stradă.

Este grav, dictatorial ce se întâmplă.

Sunt sigur că urmează în curând închiderea tuturor bisericilor. Nu dăm vina pe cultul pe care-l are Prim-ministrul, Președintele, nu ne interesează. Îi îndemnăm și pe ceilalți de la celelalte culte, dacă li se închid lăcașele de cult, îi îndemnăm să protesteze.

Dar acum asta ne privește pe noi, pe ortodocși. Dacă cei mai tineri nu au prins perioada comunistă, noi ne mai amintim: ne amintim cum pe vremuri nu puteai șopti pe la colțuri de Ceaușescu, te filau polițiști în civil… este ridicol să pui polițiștii sub acoperire să amendeze oamenii. Totul este legat de a stoarce ultimul bănuț și ultima fărâmă de libertate de la oameni și îi îndemn pe toți să meargă la Iași. Fără frică!”, a spus Surulescu.

Jurnalistul Răzvan Bucuroiu, director al revistei „Lumea Credinței”, a scris că „neocomuniștii sunt mai inventivi” în lupta împotriva creștinismului.

„Însă nici ei nu pot face față rezistenței unei Biserici care plonjează în catacombe cu prapori, cu moaște, cu icoane, cu tot cerul ei de sfinți. Acolo e nucleara, căci rugăciunea prigoniților deschide pe dată inima lui Dumnezeu.

Nu putem merge la pelerinaje? Foarte bine. Peste un timp o să ne rugați să o facem. Nu puneți voi în cârcă creștinului cât poate el să ducă…”, a scris ziaristul

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

13:57
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară