Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Florin Cîțu acuzat de atentarea la statul de drept și democrației, de către Stelian Ion

Gabriela M Bogdan, 15 septembrie 2021, Ora 12:21

  • print
  • |
florin-citu-acuzat-de-atentarea-la-statul-de-drept-i-democratiei-de-catre-stelian-ion-49309-1.png BREAKING NEWS

 

Stelian Ion, fost ministru al Justiţiei, a adus o serie de critici la adresa prim-ministrului Florin Cîţu, arătând că "blocarea" moţiunii de cenzură şi neprezentarea în Parlament a noii componenţe a Guvernului reprezintă un atentat la adresa statului de drept şi a democraţiei.

 

El s-a aflat alături de preşedintele Senatului, Anca Dragu, care a anunţat sesizarea Curţii Constituţionale asupra unui conflict juridic de natură constituţională Guvern-Parlament, arătând că premierul trebuie să aibă acordul Legislativului în cazul remanierii guvernamentale, efectuate după schimbarea compoziţiei politice a Guvernului.
"E o încălcare flagrantă. Realul conflict nu este acela scornit de premier, prin care încearcă împreună cu PSD, prin toate mijloacele, să ne blocheze moţiunea de cenzură. Este conflictul generat chiar de premier prin refuzul de a veni în faţa Parlamentului. Din păcate, Florin Cîţu s-a baricadat cu lanţuri în Palatul Victoria. Refuză categoric să vină în faţa Parlamentului. Să vedem, printr-un vot democratic - poate că, împreună cu PSD, va obţine o majoritate. Aşa cum decurg lucrurile în ultima perioadă, această simbioză, PNL-PSD, se pare că funcţionează", a arătat acesta, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Parlamentului.

Stelian Ion a reamintit că pe 8 septembrie USR PLUS s-a retras de la guvernare şi a subliniat că premierul trebuie să trimită propunerile de noi miniştri.

"O felicit pe Anca Dragu pentru că a sesizat Curtea Constituţională cu privire la realul conflict juridic de natură constituţională, generat nu de Parlamentul României, ci de premierul României, care prin toate mijloacele încearcă să împiedice Parlamentul în a-şi exprima punctul de vedere cu privire la noua compoziţie politică a Guvernului. Începând cu data de 8 septembrie, USR PLUS s-a retras din această guvernare. Din acea dată curgea un termen legal, prevăzut de Codul administrativ, art 47. al. 2 - deciziile în care premierul trebuia să trimită către preşedinte propunerile de noi miniştri. Evident, nu din rândurile USR PLUS. Schimbându-se componenţa Guvernului, trebuia să vină în prealabil în faţa Parlamentului, pentru a obţine acest acord prealabil. Nu s-a întâmplat acest lucru", a spus Stelian Ion.

În ce priveşte vocile din PNL conform cărora ar fi necesară o renegociere a portofoliilor, în cazul în care se va reface coaliţia, Stelian Ion a apreciat că este vorba despre "afirmaţii hazardate" şi "dorinţe ale unora din colegi".

"Problema acestei guvernări a fost Florin Cîţu, nu a fost modul în care s-au negociat ministerele. A fost o negociere echilibrată care putea funcţiona", a precizat fostul ministru al Justiţiei.

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

11:16
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară