Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: ECR reacție dură împotriva Comisiei Europene și a lui Dacian Cioloș pentru șantajul împotriva Ungariei

Gabriela Mihai, 22 iulie 2021, Ora 12:07

  • print
  • |
ecr-reactie-dura-impotriva-comisiei-europene-i-a-lui-dacian-ciolo-pentru-antajul-impotriva-ungariei-48834-1.jpg BREAKING NEWS

 

Grupul conservatorilor (ECR) din Parlamentul European are o reacție dură împotriva Comisiei Europene și a lui Dacian Cioloș pentru șantajul împotriva Ungariei, informează europarlamentarul PNȚCD Cristian Terheș.

Comisia Europeană aplică standarde duble în aprobarea planului de redresare și reziliență, acuză într-un comunicat din data de 21 iulie 2021 Ryszard Legutko și Raffaele Fitto, copresedinții grupului Europenilor Conservatori și Reformiști (ECR) din Parlamentul European.

Reacția celor doi copresedinti ai grupului conservator din Parlamentul European vine ca urmare a anuntului facut intr-un interviu de comisarul european Didier Reynders ca planul Ungariei nu va fi aprobat „pana cand nu vor fi efectuate reforme legale in statul membru si nu se vor oferi garantii ca vor fi investigate cazurile de coruptie”.

„Respingem acuzatiile partinitoare motivate politic, fara nici o baza profesionala, care se fondeaza pe opinia unor ONG-uri! Ajunge cu mantrele false! Comisia a demonstrat inca o data ca o institutie partinitoare din punct de vedere politic nu poate fi potrivita pentru compararea sistemelor juridice complexe daca sunt in conformitate cu statul de drept.

Vom continua sa ne protejam onoarea patriei, sa respectam legea privind protectia copilului si sa nu permitem lobby-ului LGBTQ sa intre in institutiile noastre publice de invatamant!”, a spus in replica Varga Judit, ministrul de justitie maghiar.

Potrivit celor doi lideri conservatori, guvernele care sunt critice sau chiar se opun federalizarii viitoare a UE sunt penalizate mai mult decat altele. Grupul ECR a acuzat de multa vreme Comisia Europeana ca aplica astfel de standarde duble, se arata in comunicat.

Raspunzand celor cerute de comisarul Reynders Didier, prof. Legutko a spus: „Comisia Europeana doreste, din nou, folosirea de instrumente de tortura cu care sa intimideze guvernele nationale care protejeaza stilurile de viata ce contrazic pretinsa majoritate europeana. Este clar ca doua perceptii complet diferite se ciocnesc aici. Pentru noi, europenii conservatori, tratatele actuale ale UE, precum si suveranitatea statelor noastre si a democratiilor nationale, sunt masura tuturor lucrurilor.”

Raffaele Fitto, copresedinte ale grupului ECR, a adaugat: „Din punctul nostru de vedere conservator national, putem spune: pentru noi, instantele nationale, si nu Bruxelles-ul, au ultimul cuvant cu privire la chestiunile care privesc inima democratiilor noastre nationale.”

Raspunzand, de asemenea, recentelor cereri ale liderului grupului Renew Europe, Dacian Ciolos, conform caruia Comisia Euopeana trebuie sa plateasca bani pentru planul de redresare doar "maghiarilor cinstiti si merituosi", prof. Legutko a spus: „Domnul Ciolos isi aroga libertati de a imparti europenii in buni sau rai si de a acuza guvernele conservatoare alese democratic de intentii criminale. Credem ca decizia finala cu privire la care guverne merita sau nu increderea cetatenilor ar trebui sa apartina in continuare cetatenilor insisi.”

„Santajul impotriva Ungariei, in cazul de fata, incalca Tratatele UE si intelegerea agreata de toate tarile cu privire la planul de redresare si rezilienta. Pentru motive politice meschine, Comisia Europeana si grupul Renew Europe, condus de Dacian Ciolos, submineaza coeziunea Uniunii Europene cu efecte vadit negative pe viitor”, a spus Cristian Terhes, europarlamentar PNTCD si membru al grupului ECR.

 

EDITORIAL

ADEVĂRUL CARE SUPĂRĂ

ADEVĂRUL CARE SUPĂRĂ

Ceea ce s-a întâmplat în parlament cu ocazia citirii moțiunii nu mă surprinde. "Lupta se dă la baionetă", s-a mai întâmplat și în alte parlamente din țări cu ”civilizație politică” asemănătoare. Nu m-au surprins nici cuvintele auzite în plen, gen ”banditule”, ”mafiot ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

18:39
BREAKING NEWS:

La Colectiv a fost mână criminală! Nu putem admite mușamalizarea acestui asasinat! Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone victimă a acestui complot politic Acum poate fi legal? Dacă mor oameni in incendii, să moară dar nimeni sa nu răspundă