Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: CV-ul lui Victor Ponta.Ai mai vota Pro-Romania ?

Gheorghe George, 26 octombrie 2020, Ora 14:42

  • print
  • |
cv-ul-lui-victor-ponta-ai-mai-vota-pro-romania-48300-1.jpg BREAKING NEWS

CURICULLUM VITAE:

Prenume: Victor Viorel, Nume: Ponta, Data nașterii: 20 septembrie 1972, București, România.

 

1999-2003 – Doctor în drept penal, cu lucrarea ”Curtea Penală Internaţională”, teză ”citată” de prestigioasa revistă internațională Nature. Conducător de doctorat i-a fost prof. univ dr. av. Adrian Năstase. E o teză extrem de citită și, mai ales, citată în spațiul public.

 

2004 – Master de trei luni la Universitarea Oxford (a doua cea mai bună universitate din întreaga lume). Ulterior, după ce jurnaliștii au primit de la conducerea prestigioasei universități răspunsul că Victor Ponta nu se află pe nici o listă de absolvenți de Oxford, premierul a eliminat mențiunea din CV-ul afișat pe site-ul www.cdep.ro.

Activitate profesională (la stat)

1998 – 2001, Procuror – Secţia de Anticorupţie, Urmărire Penală şi Criminalistică, specializat în domeniul infracţiunilor economico – financiare, Parchetul de pe lângă Curtea Supremă de Justiţie. A instrumentat Dosarul Megapower și Dosarul de înșelăciune al lui Elan Schwarzenberg, prin care acesta își păcălise partenerii de afaceri britanici cu aprox. 1 milion de USD (bani ceruți de Elan ca să cumpere pe nimic numeroase spații comerciale de la FPS. În sumă era inclusă și șpaga pentru cumpărarea elanului oficialilor români). Evz și Hotnews au publicat după mijlocul anilor 2000 o transcriere a unei înregistrări în care Elan Schwarzenberg povestea în privat cum i-a instrumentat Ponta cazul, care, conform respectivelor articole, primise ordin să-l albească pe Elan. Procurorul Ponta i-a dat NUP. Precizăm și că Elan Schwarzenberg și-a avut sediul firmei Neocity în aceași clădire unde au funcționat numeroase firme ale grupării Cocoș-Bittner și că Ponta a devenit avocatul lui Cocoș.

2002-2004 – Șef al corpului de control al prim-ministrului Adrian Năstase În mandatul său ca veghetor al semnării unor contracte în avantajul statului român, Guvernul a privatizat Petrom cu tot cu rezervele strategice de gaz și asumându-și povara decontaminării siturilor companiei preluate de OMV (firma lui Ponta SIECO SRL și firma cumnatului lui Ponta, Grossmann Engineering au avut contracte cu Petrom).

În mandatul lui Ponta la șefia Corpului de Control s-a semnat contractul (redactat de mama lui Dan Șova, prietenul lui Ponta) cu Bechtel, care a făcut ca Ardealul să nu aibă nici în 2014 o conexiune cu Europa Occidentală printr-o cale rutieră de mare viteză.  Cu Ponta la Corpul de Control, Adrian Năstase, a semnat cu Dinu Patriciu, celebra amânare de la plată a datoriilor enorme ale Rompetrol. În aceiași perioadă, fără ca șeful Corpului de Control să sesizeze ceva, DIP semna cu Bogdan Buzăianu (finul lui DIP) și cu alți băieți deștepți, contractele pe 10 ani care au îngenuncheat Hidroelectrica prin externalizarea profitului în conturile unor indivizi privați.

2004-2008: Deputat în Parlamentul României Ca deputat, folosindu-se de prevederile unei legi parșive, făcută de deputați pentru a-și umple buzunarele din banii României, s-a folosit de buletinul de Gorj (deși Ponta e 100% born and raised în București), pentru a primi bani de chirie de la Parlament, în contextul în , la acel moment, deținea pe aceeași stradă cu Parlamentul, pe Calea 13 septembrie, un apartament de 90 mp. Nașul său, generalul UNPR Gabi Oprea, a făcut la fel ca Ponta, deși avea mai multe vile și apartamente în București, însă spre deosebire de finul său, după izbucnirea scandalului, el și-a donat unei fundații pentru necăjiți din Voluntari, banii încasați în mod imoral de la stat. Ponta a donat în acel an o sumă consistentă către PSD.

Activitate privată, în paralel cu cea publică

2004-2006: avocat al familiei Udrea-Cocoș. Numele avocatului Victor Ponta apare în Monitorul Oficial doar în 11 situații din 2001 încoace. Dintre acestea, 9 sunt în firmele familiei lui Dorin Cocoș.

2006- avocatul lui Ovidiu Tender. Deși ca parlamentar nu avea voie să-l apere, ca urmare a arestării sale în Dosarul RAFO, deputatul Victor Ponta și-a scos roba de la naftalină și s-a dus în sala de judecată, ca să ceară eliberarea lui Tender (cel care a preluat numeroase companii strategice de la statul român).

2007-2008- senior partener la Casa de Avocatură Șova și Asociații. Dan Șova nu i-a fost doar subaltern, ca ministru pentru o mică perioadă al Marilor Proiecte, ci i-a fost și superior lui Ponta, în Casa Șova. Era perioada când casa lui Șova încasa milioane de la Turceni și Rovinari, fieful electoral al lui Ponta (deputat de Gorj).

Omul de afaceri

1994-2002: Victor Ponta a fost asociat și administrator în firma de instalații de încălzire și aer condiționat “SIECO SRL”, o companie care în perioada cât Ponta a fost prezent și ulterior ieșirii din ea a beneficiat de contracte cu RAAPPS, Bancorex, Petrom etc.  

2004-2005: Victor Ponta a fost asociat în “SC FOTBAL CLUB NAȚIONAL 2000 SA”, alături de Vlad Soare (aghiotant al lui SOV), de Khalil Abi Chahine (unul dintre receptorii șpăgii din Dosarul Microsoft și fin al lui NIRO), de Bartolomeu Finiș (soțul lui Carmen Finiș, cea a cărei firmă, Domino Impex 94  a pus mâna pe o halcă din Herăstrău), de Gino Iorgulescu (cercetat de DNA pentru un scandal de corupție alături de Mitică Dragomir, cu un teren în Cotroceni) și Mircea Ursache (vicepreședinte al ASF și fost oficial al Bancorex).

Genealogia afacerilor familiei Ponta

2006-2012: Soțul Alexandrei Ponta (sora lui Victor Ponta) a intrat în acționariatul firmei de construcții “Grossmann Engineering Group”, firmă care a fost răsfățată de statul român cu contracte în valoare de zeci de milioane de euro. Cel mai bănos contract al cumnatului lui Ponta a fost câștigat în timpul protestelor de stradă din ianuarie 2012, când românii își strigau sărăcia. Ponta era cu săracii în timpul protestelor (iar în conturile cumnatului curgeau bani de la Guvernul Boc, care tăiase pensiile și salariile).

2012: Firma de publicitate “Herțanu Projects SRL” a cumnatului și mamei lui Ponta și manageriată de sora lui Ponta (Alexandra Herțanu), s-a ocupat de publicitatea șantierelor pe care lucra cumnatul lui Ponta (pe bani europeni și ai statului român). De asemenea, a prestat servicii pentru Rompetrol atât sub Dinu Patriciu cât și sub kazahi. În ianuarie 2014, în ciuda recomandărilor Președinției și CC, premierul uneia din cele mai sărace țări ale Europei, România, făcea gestul generos de ștergere a datoriilor Rompetrol, firma cu care familia sa derulase afaceri. Datorii de jumătate de miliard de dolari.

2007-2012: Firma de contabilitate “Exfin 2000 SRL”, controlată de mama și sora lui Ponta, a ținut contabilitatea unei pleiade de firme abonate la contracte cu statul, la fonduri europene și la concesiuni de zăcăminte. Firme apropiate de Octavian Morariu, dar și de personaje cu background infracțional sau firme care apoi au apelat la serviciile rețelelor de euthanasiatori de SRL-uri, ca Daniel Nicolae Cercel sau Laurențiu Barbu Claudiu și gruparea Reinvent/Reinvest. Barbu Laurențiu este cel care a gestionat datoriile PSD  către Tipaert Group din 2009, pe care le-a transferat către offshore-ul cipriot Ocean Zone Energy.

Pasiuni

Raliul, sponsorizat de Robert Negoiță, de Dorinel Umbrărescu (care în timpul Guvernării Ponta a primit singur sau în tandem, contracte de jumătate miliard de RON), de la Casa Șova și Asociații (care a încasat sume uriașe de la Rovinari, Turceni și ALPAB) și de la Jack Daniels (chiriașii turnului de birouri al lui Nicolae Dumitru, cel care i-a vândut Dacianei Sârbu și lui Ilie Sârbu două apartamente de lux.

Situația locativă: proprietar

Victor Ponta și Daciana Sârbu dețin 7 locuințe, dintre care 3 vile și patru apartamente, în Gorj, Cornu și București. În jurul lor roiesc scandalurile, una din superbele vile de la Cornu fiind inițial declarată de Daciana Sârbu drept anexă, însă fotografiile aeriene luate  din avion în 2010 cu “anexa” au arătat că e de fapt o “cabană elvețiană”. Ponta și-a luat în 2012 ultimul dintre apartamente de la o firmă deținută până cu doar câteva luni înaintea tranzacției de către un offshore anonim din Panama. De altfel întreg cartierul de lux unde locuiește Ponta a fost construit de un grup de firme, printre care s-au aflat Running Total Group și Meneledil Associated, două offshore-uri din BVI, care au încasat o parte din șpăgile Microsoft.

Afini

Socrul din a doua căsătorie, Ilie Sârbu, iubitor de pădure, alături de Viorel Hrebenciuc.

Nașul băiatului din prima căsătorie a lui Victor Ponta e generalul de” 105 stele” Gabriel Oprea.

Nașul la a doua căsătorie este George Maior, șeful SRI.

Medicul de familie al lui Victor Ponta este Doru Bădescu, medicul a numeroși penali celebri. Ponta i-a găsit și lui un serviciu bun la stat: șefia CNAS.

Soțul verișoarei lui Victor Ponta, Rodica, este Robert Cazanciuc.

Referințe

Ion Iliescu: „E un cârlan„

!”

Viorel Hrebenciuc: „știe engleză„

Realizări:

După 12 ani în funcții publice, ultimii doi și jumătate în calitate de premier, Victor Ponta se poate lăuda cu urmărtoarele realizări…

…… vă rugăm pe d-voastră să completați.

 

EDITORIAL

O crimă cu premeditare

O crimă cu premeditare

Despre executarea politico-penală a lui Liviu Dragnea s-a scris. Și s-a răs-scris. În schimb, despre execuția sa fizică nu se prea știe. Zilele trecute l-a vizitat în penitenciar, după ce a făcut insistente diligențe în acest sens, Codrin Ștefănescu. Ceea ce relatează acesta pe pagina sa de Facebook este înfiorător ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

20:36
BREAKING NEWS:

La Colectiv a fost mână criminală! Nu putem admite mușamalizarea acestui asasinat! Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone victimă a acestui complot politic Acum poate fi legal? Dacă mor oameni in incendii, să moară dar nimeni sa nu răspundă