Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Semnal de alarmă după ce infectările cresc alarmant. Se cere suplimentarea paturilor la ATI

Gabriela M Bogdan, 15 septembrie 2021, Ora 12:19

  • print
  • |
semnal-de-alarma-dupa-ce-infectarile-cresc-alarmant-se-cere-suplimentarea-paturilor-la-ati-49308-1.jpg BREAKING NEWS

 

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat marţi că numărul de paturi la secţiile de terapie intensivă a crescut cu 200 şi a subliniat faptul că se doreşte să se ajungă la 1.500 de paturi la ATI.

Ministrul a cerut cu reprezentanţii DSP, creşterea numărului de paturi funcţionale la ATI, verificarea stocurilor de medicamente şi materiale referitoare la COVID-19 şi solidaritate între judeţe.

675 de persoane sunt acum în Terapie Intensivă, în toată România. În Capitală mai sunt doar două locuri libere. Conform Ministerului Sănătăţii, au fost discutate aspecte legate de pregătirea sistemului sanitar pentru valul 4 pandemic.

„În pandemie trebuie acţionat, mai mult ca oricând, cu responsabilitate şi solidaritate. Nu vreau ca pacienţii dintr-un judeţ să fie refuzaţi şi să nu fie trataţi în alt judeţ. De asemenea, nu mă interesează cifre pe hârtie. Vreau să mergeţi să verificaţi în spitale astfel încât tot ce raportaţi să fie real”, a declarat ministrul interimar al Sănătăţii.

Coronavirus România, 14 septembrie 2021

Până astăzi, 14 septembrie, pe teritoriul României au fost confirmate 1.126.582 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 1.068.122 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.929 de cazuri noi de persoane infectate cu COVID – 19, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.  Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 383 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 35.132 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 13.09.2021 (10:00) – 14.09.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 96 de decese (55 bărbați și 41 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Brăila, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sălaj,  Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București.

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

17:18
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară