Stanga
Dreapta

Revine pandemia! Decesele cauzate de coronavirus au crescut cu 43% în ultima săptămână

Gabriela M Bogdan, 30 martie 2022, Ora 11:45

  • print
  • |
revine-pandemia-decesele-cauzate-de-coronavirus-au-crescut-cu-43-in-ultima-saptamana-50454-1.jpg

 

Decesele cauzate de coronavirus în ultima săptămână au crescut cu 43%, incidența a scăzut cu 14%, potrivit buletinului epidemiologic săptămânal al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

 

Între 21 și 27 martie, incidența coronavirusului a scăzut în toate regiunile. Cea mai mare scădere a numărului de noi infecții a fost observată în estul Mediteranei (în scădere cu 32%), în Africa (cu 29%) și în regiunea Pacificului de Vest (cu 24%).

În doar o săptămână, la nivel mondial au fost identificate aproximativ 10,8 milioane de cazuri de COVID-19.

Decesele cauzate de coronavirus au crescut în doar două regiuni, dar semnificativ: în SUA, numărul deceselor a crescut cu 182%, iar în Asia de Sud-Est - cu 116%. Acest lucru se datorează, cel mai probabil, unei modificări a definiției "decesului cauzat de COVID-19" în unele țări din regiunea americană, precum și ajustărilor retroactive din India, notează buletinul.

În total, s-au înregistrat aproximativ 45.000 de decese induse de COVID-19 la nivel mondial într-o săptămână.

Pe întreaga perioadă a pandemiei, în lume au fost identificate aproximativ 485,2 milioane de cazuri de infectare cu coronavirus și peste 6,1 milioane de decese cauzate de consecințele bolii.

 

 

EDITORIAL

Groapa de gunoi numită Facebook

Groapa de gunoi numită Facebook

Dacă într-un trecut, nu foarte îndepărtat, pe Facebook puteai citi informații utile, postări inspirate și argumentate, în ultimul timp pe pagină îți apar doar știri despre accidente tragice, înmormântări și îndemnuri de a dona pentru tot felul de tâmpenii. Unii ar putea zice că foarte mult c ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

14:32
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară