Stanga
Dreapta

Raed Arafat: „Tulpina Omicron va ajunge peste tot. Nimeni nu va putea s-o oprească!”

Gabriela M Bogdan, 29 noiembrie 2021, Ora 11:12

  • print
  • |
raed-arafat-tulpina-omicron-va-ajunge-peste-tot-nimeni-nu-va-putea-s-o-opreasca-49777-1.jpg

 

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, avertizează că noua tulpină Omicron se va răspândi în toată lumea și că nu poate fi oprită. El atrage atenția însă că acest lucru nu trebuie să-i împiedice pe oameni să se vaccineze în continuare, pentru că tulpina nu este încă predominantă, iar vaccinurile sunt eficiente împotriva variantelor de coronavirus care sunt în prezent în circulație.

Raed Arafat a declarat că nu se discută despre închirerea granițelor Europei în fața noii variante Omicron, ci doar restricții pentru cetățenii care vin din zonele afectate de noua tulpină.

„Noi, la acest moment, aplicăm regulile pe care se aplică la nivel european. La acest moment nu se discută în Europa de închidere de granițe, dar se discută de limtare de acces pentru cetățenii din țările respective și persoanele care se repatriază să intre printr-un mecanism mai strict de carantinare”, a afirmat Raed Arafat duminică, precizând că o țară ca Marea Britanie, care este o insulă, este ușor de închis, lucru care nu se poate aplica Europei.

Șeful DSU a mai adăugat că varianta Omicron se va răspândi în toată lumea și că autoritățile încearcă să întârzie acest lucru cât mai mult posibil, pentru a găsi soluții.

„În final, tulpina va ajunge peste tot. Nimeni nu va putea s-o oprească, am văzut asta când a început pandemia în China. Singurul lucru care se face acum este întârzierea răspândirii și cumpărarea de timp până aflăm dacă răspunde la vaccin, nu răspunde la vaccin, dacă e mai ușoară, dacă impactul ei pe sănătate e mai grav... Deci astea toate sunt acum lucruri care se analizează de către specialiști, pentru a veni cu concluziile lor în următoarele săptămâni.”

El a ținut să mai precizeze că apariția unei tulpini noi nu trebuie să-i oprească pe oameni să se mai vaccineze.

„Vaccinurile sunt funcționale pe toate tulpinile care au fost până acum. Acum avem o tulpină care nu știm încă care este impactul ei. Deci n-ai cum să vii să spui păi pentru că a apărut tulpina atsa eu nu mă mai vaccinez. Va dura mult timp ca să ajungă această tulpină predominantă. Și atunci vaccinul în continuare protejează și este soluția pentru a opri următoarele valuri. Să vedem cum ajunge tulpina asta, dacă va deveni predominantă... Poate între timp se vor găsi solușii tot prin modificarea vaccinurilor”, a mai spus Raed Arafat.

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

17:10
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară