Stanga
Dreapta

Primul oraș din România care intră în carantină totală, după o înregistrare de peste 7,5 la mia de locuitori

Gabriela M Bogdan, 29 septembrie 2021, Ora 11:41

  • print
  • |
primul-ora-din-romania-care-intra-in-carantina-totala-dupa-o-inregistrare-de-peste-7-5-la-mia-de-locuitori-49417-1.jpg

 

Timișoara a devenit primul municipiu din țară în care rata de îmbolnăvire a trecut de 7,5 la mia de locuitori, astfel că va intraa în carantină totală.

Potrivit datelor oficiale furnizate în cursul zilei de ieri, orașul de pe Bega a înregistrat o rată de 7,65 la mia de locuitori. Autoritățile au 48 de ore la dispoziție pentru a întruni Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în care se va adopta în mod oficial măsura carantinării totale a orașului.

În mai puțin de o zi, și județul Timiș, care ieri atinsese o rată de 5,71 la mia de locuitori, se pare că va intra într-un alt scenariu, ținând cont de rata mare de infectare.

Sălile de sport și restaurantele se pregătesc, astfel, să pună lacătele pe ușă, inclusiv pentru persoanele care dețin certificatele verzi.

 

În Timișoara, chiar și în aceste condiții, școlile au rămas deschise, cel puțin până vineri, iar părinții sunt nevoiți să își trimită copiii la cursuri chiar și în timpul acestei incidențe uriașe.

Dacă măsurile vor intra astăzi în vigoare, începând cu ora 18.00, magazinele, terasele, și restul activităților care se desfășoară în interior vor fi închise.

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

03:59
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară