Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Premierul Florin Cîțu anunță noi relaxări de la 1 august

Gabriela M Bogdan, 21 iulie 2021, Ora 11:55

  • print
  • |
premierul-florin-citu-anunta-noi-relaxari-de-la-1-august-48806-1.jpg BREAKING NEWS

 

Premierul Florin Cîțu a anunțat că de la 1 august vor veni noi relaxări. Masca de protecție va fi obligatorie, în continuare, în interior.

”Relaxări, nu restricții. Nu scăpăm de mască în interior deocamdată. Sunt relaxări mai mult pentru evenimente în aer liber. Ora nu se schimbă (n.r. – de închidere a restaurantelor), tot la ora 2:00 noaptea vor rămâne.

Nu sunt foarte multe relaxări. Așa cum arată acum situația, mergem cam cu ce avem, în afară de câteva lucruri pe evenimente. Suntem într-o situație foarte bună, monitorizăm. Avem și condiții la intrarea în țară pe care nu le modificăm, deși există cereri. Suntem precauți în continuare”, a spus Florin Cîțu într-o conferință de presă de la Palatul Victoria.

Lista relaxărilor care ar trebui să intre în vigoare la 1 august

  • Activități culturale și concerte ar putea fi organizate cu până la 5.000 de persoane, în spaţii deschise
  • Workshop-urile ar putea fi organizate cu 150 de persoane în spațiile închise, cu obligativitatea purtării măștii de protecție
  • Locuri de joacă, deschise complet, iar însoţitorii trebuie să facă dovada vaccinarii, având cel puţin 10 zile de la rapel
  • Discotecile și cluburile, redeschise la capacitate maximă pentru persoanele vaccinate
  • Nunţile ar putea fi organizate cu peste 300 de persoane, dacă cei care participă sunt vaccinaţi, fac dovada unui test rapid negativ sau au trecut prin boală.

Coronavirus România, 20 iulie

Până astăzi, 20 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.081.773 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 1.046.881 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 95 cazuri noi de persoane infectate cu COVID – 19, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 21 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 34.258 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 19.07.2021 (10:00) – 20.07.2021 (10:00) a fost raportat de către INSP 4 decese (2 bărbați și 2 femei), al unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitale din Brașov, Maramureș, Prahova și Municipiul București.

Unul dintre aceste decese este anterior intervalului mai sus menționat și a fost introduse în baza de date, la solicitarea Ministerului Sănătății, de către Direcțiile de Sănătate Publică din țară, în urma verificărilor efectuate și s-a produs în luna noiembrie 2020, în județul Brașov.

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

15:14
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară