Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Președintele Senatului, Anca Dragu, despre impunerea unor restricții pentru persoanele nevaccinate

Gabriela M Bogdan, 9 august 2021, Ora 11:43

  • print
  • |
pre-edintele-senatului-anca-dragu-despre-impunerea-unor-restrictii-pentru-persoanele-nevaccinate-49019-1.jpg BREAKING NEWS

 

 Anca Dragu, președintele Senatului, a declarat, că în contextul valului patru vaccinarea împotriva noului coronavirus rămâne singura soluție. Aceasta a mai spus că la nivelul Guvernului se discută măsuri de a stimula vaccinarea.

 

 Întrebată   dacă se iau în calcul restricții pentru persoanelor care nu s-au vaccinat anti-COVID, președinta Senatului a răspuns:

 „Eu cred că trebuie să ne uităm la modalități de a stimula vaccinarea, mai degrabă decât la măsuri punitive. Știu că se discută la nivelul Guvernului de stimulare, prin acordarea de bonuri de masă, tombole și așa mai departe. Se fac aceste eforturi, clar responsabilitatea noastră, a tuturor, este punctul central în această luptă cu pandemia. Ne uităm la ce spun specialiștii și ei spun că vine valul patru. E la nivel global. Ca atare, măsurile de stimulare trebuie să se întâmple”, a declarat Anca Dragu.

Președinta Senatului a vorbit și despre ritmul campaniei de vaccinare.

„Personal am sprijinit campania de vaccinare, m-am vaccinat în prima etapă. Este bine totuși că avem un procent de 30%, dar ar fi bine să ajungem la 50%. Pur și simplu a scăzut apetitul oamenilor pentru vaccinare. La început toată lumea dorea să se vaccineze. Nu am mai trăit o pandemie”, a mai spus Anca Dragu.

Declarațiile vin în contextul în care numărul persoanelor vaccinate a scăzut în ultima perioadă.

Potrivit ultimelor date transmise, duminică, de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea doar 6.871 de persoane s-au vaccinat în ultimele 24 de ore, un bilanț mai scăzut decât cel de astăzi a fost pe 3 ianuarie, când 354 de persoane au primit vaccinul.

De la începutul campaniei naționale de imunizare, în decembrie 2020, și până acum au fost vaccinate un număr de 5.069.094 de persoane, iar 4.925.236 au primit schema completă.

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

01:36
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară