Stanga
Dreapta

OMS: „Eficacitatea obligativităţii vaccinării depinde foarte mult de context”

Gabriela M Bogdan, 8 decembrie 2021, Ora 11:41

  • print
  • |
oms-eficacitatea-obligativitatii-vaccinarii-depinde-foarte-mult-de-context-49826-1.jpg

 

Hans Kluge, directorul pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a susţinut recent o conferinţă de presă online. Acesta a vorbit despre vaccinarea obligatorie împotriva coronavirusului despre care a declarat faptul că este „o soluţie de ultimă instanţă”.

Din ce în ce mai multe ţări din Europa, inclusiv Germania, fac dezbateri tot mai dese în ceea ce priveşte obligativitatea vaccinării. Austria a anunţat în noiembrie că va impune aceast lucru de la 1 februarie anul viitor, ceea ce a provocat proteste de amploare.

 

„Obligativitatea vaccinării este o soluţie de ultimă instanţă şi se aplică doar atunci când au fost epuizate toate opţiunile fezabile de îmbunătăţire a ratelor de vaccinare”, a declarat Hans Kluge.

„Eficacitatea obligativităţii depinde foarte mult de context”, a spus Kluge, adăugând că trebuie să se ţină cont de încrederea publicului în autorităţi.

„Ceea ce este acceptabil într-o societate şi într-o comunitate poate să nu fie eficient şi acceptabil în alta”, a atras atenţia reprezentantul european al OMS.

„Vaccinarea copiilor ar trebui să fie discutată”

În acelaşi timp, în faţa creşterii cazurilor de COVID-19 în Europa, oficialul OMS a făcut apel la o mai bună protejare a copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani, în prezent cea mai afectată grupă de vârstă, potrivit OMS-Europa.

Pentru a evita închiderea din nou a claselor şi revenirea la cursurile online, reprezentanţii OMS recomandă o creştere a testărilor în şcoli şi luarea în considerare a vaccinării elevilor.

„Folosirea măştilor şi o bună ventilaţie (a claselor), precum şi testarea regulată ar trebui să fie regula în toate şcolile primare, iar vaccinarea copiilor ar trebui să fie discutată şi luată în considerare la nivel naţional, pentru a proteja şcolile”, a afirmat Hans Kluge.

„Nu este neobişnuit în prezent să vedem incidenţe de două până la trei ori mai mari la copii decât la populaţia generală”, a mai spus Kluge.

De asemenea, reprezentatul OMS şi-a exprimat îngrijorarea faţă de noua variantă Omicron de coronavirus.

„Omicron este în vizorul nostru şi este în creştere, şi avem dreptate să fim îngrijoraţi şi precauţi. Însă problema în prezent este Delta şi modul în care reuşim să luptăm împotriva Delta astăzi va fi o victorie împotriva Omicron mâine”, înainte ca numărul de cazuri să crească masiv, a mai spus oficialul OMS.

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

09:56
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară