Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Octavian Jurma, scenariu sumbru în valul 5 al pandemiei : ”Săptămâna viitoare vom avea explozie de cazuri în şcoală”

Gabriela M Bogdan, 4 ianuarie 2022, Ora 12:57

  • print
  • |
octavian-jurma-scenariu-sumbru-in-valul-5-al-pandemiei-saptamana-viitoare-vom-avea-explozie-de-cazuri-in-scoala-49940-1.jpg BREAKING NEWS

 

Cercetătorul Octavian Jurma a vorbit despre măsurile de urgenţă pe care Guvernul le-a adoptat pentru a face faţă valului 5 cu Omicron.

„Din cauză că este atât de infecțioasă varianta Omicron ne lasă cu puține opțiuni. Distanţarea fizică devine irelevantă şi ne rămân măștile care trebuie upgradate. FFP2, sau măștile N95 cum mai sunt numite, asigură un grad de filtrare şi de protecţie mai mare. Mai avem vaccinarea care nu este disponibilă pentru toţi elevii şi aerisirea în clasă.
Aici ar fi bine să avem şi detectoarele de dioxid de carbon cum se întâmplă în Marea Britanie şi în alte ţări, astfel încât să ştie profesorii când să deschidă ferestrele să aerisească şi astfel să elibereze concentrația de virus care ar putea să existe în şcoală. Testarea este foarte importantă pentru a putea izola rapid cazurile, dar nu ştiu cât de bine va funcționa”, a spus Octavian Jurma.

„Săptămâna viitoare vom avea explozie de cazuri în şcoală”

”Cea mai simplă măsură era să rămână 10 zile acasă sau în online pentru a se stinge focarele în familie. Vedem că şi alte ţări au adoptat aceste măsuri.

Şcoala nu era normal să se deschidă pentru că trei zile este perioada medie de incubație. Deci testările de luni nu vor surprinde, iar probabil pe săptămâna viitoare vom avea explozie de cazuri în şcoală. Din păcate, acestea se vor răspândi automat în familie. Am intrat deja în valul 5”, a spus Octavian Jurma.

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

14:54
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară