Stanga
Dreapta

Nou studiu împotriva COVID-19. Ce vaccinuri vor fi combinate pentru combaterea virusului

Gabriela M Bogdan, 10 septembrie 2021, Ora 10:55

  • print
  • |
nou-studiu-impotriva-covid-19-ce-vaccinuri-vor-fi-combinate-pentru-combaterea-virusului-49282-1.jpg

 

Compania americană de biotehnologie Novavax a anunţat miercuri că a demarat un studiu incipient pentru a testa un vaccin combinat care să combată atât gripa, cât şi COVID-19. 

Vaccinul perfect nu exista…Ei bine, pare să fie pe punctul de a exista. Problema vaccinului ”minune” prinde contur, iar Compania americană de biotehnologie Novavax a anunțat miercuri că a demarat un studiu incipient pentru a testa un vaccin combinat care să combată atât gripa, cât și COVID-19.

La teste vor participa 640 de voluntari

Australia va fi ”gazda” testelor efectuate. Peste 640 de volunari cu vârsta între 50 şi 70 de ani se vor alătura studiului. Singura cerință  a Companiei Novavax este ca participanții să fi fost infectaţi anterior cu coronavirusul sau vaccinaţi împotriva COVID-19 cu cel puţin 8 săptămâni înainte de demararea studiului.

”Combinarea acestor două vaccinuri ar putea duce la eficacităţi mai ridicate pentru sistemele de sănătate şi niveluri mai ridicate de protecţie împotriva COVID-19 şi a gripei cu o singură schemă”, a declarat Gregory Glenn, preşedintele departamentului de cercetare şi dezvoltare al Novavax.

Participanţii vor primi o combinaţie a vaccinului dezvoltat de companie pentru combaterea COVID-19, NVX-CoV2373, şi a vaccinului antigripal al Novavax, NanoFlu, alături de un adjuvant.

Vaccinul NanoFlu/NVX-CoV2373 a declanşat un răspuns imunitar puternic atât faţă de virusul gripal A, cât şi cel B, şi a protejat faţă de coronavirus în studiile preclinice.

Novavax aşteaptă rezultatele studiului clinic în prima jumătate a anului 2022

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

11:40
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară