Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Motivul pentru care România nu va ridica prea curând restricțiile

Gabriela M Bogdan, 21 ianuarie 2022, Ora 11:25

  • print
  • |
motivul-pentru-care-romania-nu-va-ridica-prea-curand-restrictiile-50012-1.jpg BREAKING NEWS

 

În România, deocamdată, nu se pune problema ridicării restricțiilor. Raed Arafat spune că riscul ar fi mult prea mare având în vedere faptul că țara noastră nu a ajuns în vârful valului 5 al pandemiei.

Atât Raed Arafat, cât și Valeriu Gheorghiță au explicat într-o conferință de presă faptul că între România și Marea Britanie există o mare diferență: englezii au o populație vulnerabilă vaccinată în proporție de peste 90 %, în timp ce românii au 85 % din populația vulnerabilă nevaccinată. Precizarea a fost făcută în contextul în care autoritățile din Marea Britanie au anunțat că vor renunța la restricții.

Întrebat, joi, dacă se poate vorbi despre ridicarea restricțiilor în România, Raed Arafat a răspuns: Putem vorbi, dar nu la acest moment. La acest moment rămânem foarte precauți, foarte atenți, monitorizăm. Nu credem că am ajuns la vârf, să știm care este impactul, deci la acest moment nu. Țările care au trecut la aceste măsuri au avut deja un vârf care a fost de sute de mii de cazuri, au început să scadă, deci este altă fază a lor. Așteptăm să vedem cum evoluează mai departe. Nimeni nu poate să fie 100 % sigur, dar cert, nu se pune problema ridicării măsurilor, care oricum în România sunt mai permisive decât în unele țări care au avut și lokdown-uri și închideri totale și așa mai departe”.

Coronavirus România, 20 ianuarie 2022

În total, până astăzi, 20 ianuarie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.964.021 de cazuri de infectare cu COVID – 19, dintre care 25.473 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.806.581 de pacienți au fost declarați vindecați.

 

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.394 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 19.105 cazuri noi de persoane infectate cu COVID – 19, cu 2.495 mai mult decât în ziua anterioară. 2.084 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Până astăzi, 59.428 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 19.01.2022 (10:00) – 20.01.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 43 de decese (17 bărbați și 26 femei), dintre care 4 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Botoșani, Brăila, Brașov, Cluj, Covasna, Gorj, Hunedoara, Maramureș, Mureș,  Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui și Municipiul București.

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

07:30
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară