Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Mai multe state ne sar în ajutor în criza sanitară cu medicamente, aparatură și personal medical

Gabriela M Bogdan, 28 octombrie 2021, Ora 11:21

  • print
  • |
mai-multe-state-ne-sar-in-ajutor-in-criza-sanitara-cu-medicamente-aparatura-i-personal-medical-49580-1.jpg BREAKING NEWS

 

O echipă de medici și asistenți din Danemarca a ajuns în noaptea de miercuri spre joi în România. Specialiștii danezi vor lucra la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș.

Prima echipă medicală de sprijin sub coordonarea Mecanismului European de Protecție Civilă și a Agenției Daneze pentru Managementul Situațiilor de Urgență (DEMA) a ajuns în România.

Danemarca a trimis doi medici și cinci asistenti specializați în Terapie intensivă, însoțiți de ofiteri din cadrul DEMA, iar joi vor sosi în țară încă un medic și un asistent.

La 11 zile se va face schimbul cu o nouă echipă, astfel încât prezența specialiștilor din Danemarca va continua timp de trei săptămâni.

Echipa va lucra în cadrul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș, permițând astfel creșterea capacității din cadrul secției de Terapie intensivă, a anunțat șeful DSU, Raed Arafat. 

Nu este primul ajutor medical venit din partea Danemarcei.

În 16 octombrie, 15 ventilatoare şi 8 concentratoare de oxigen necesare pentru tratarea bolnavilor Covid, au fost oferite de Danemarca, prin Mecanismul European de Protecţie Civilă. Ele au ajuns la Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei de la Ciolpani.

"Sprijinul care a venit din partea Danemarcei este exact pe componentele de care avem nevoie - concentratoarele ne cresc numărul paturilor cu oxigen. Cu siguranţă, până în seara asta o să se ştie unde pleacă donaţia respectivă, deci nu va sta în depozit. Ventilatoarele de transport vor veni în sprijinul nostru pentru transport, dar ele pot fi folosite temporar şi în Unităţile de Primiri Urgenţe. Astfel de dotări ne ajută să creştem capacitatea de management al pacienţilor respectivi", a declarat atunci Raed Arafat.

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

14:20
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară