Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Dr. Adrian Marinescu: „Dacă vorbim de doza a 3-a de vaccin”

Gabriela M Bogdan, 28 iulie 2021, Ora 11:11

  • print
  • |
dr-adrian-marinescu-daca-vorbim-de-doza-a-3-a-de-vaccin-48888-1.jpg BREAKING NEWS

 

Medicul Adrian Marinescu a vorbit despre cea de-a treia doză de vaccin împotriva noului coronavirus. În cursul zilei de marți, specialistul a spus de ce este necesară cea de-a treia doză.

Medicul Adrian Marinescu a spus care este motivul pentru care cea de-a treia doză de vaccin împotriva noului coronavirus este necesară. Cel care este director medical al Institutului de Boli Infecțioase ”Matei Balș” din Capitală susține faptul că nu ar fi vorba doar despre imunitate, ci pentru a fi luate în calcul și noile mutații ale virusului chinezesc.

„Dacă vorbim de doza a 3-a, vorbim într-adevăr de persoane care au nevoie și aici sunt cei cu o imunitate deficitară, persoane în vârstă și ar fi și cei care au afecțiuni cronice și, bineînțeles, personalul medical”, a spus specialistul.

De asemenea, medicul susține faptul că personalul medical trebuie să aibă un răspuns imun echilibrat și să fie protejat.

„Nu e vorba doar de o imunitate care să fie pe o durată mai mare cum s-a discutat la început. Ne interesează să fie, practic, un update al vaccinului, să putem să luăm în calcul noile mutații.

Vorbim de varianta Delta și, știm foarte bine că, eficiența în ceea ce privește tulpina indiană este mai redusă la primele doze. Deci lucrurile din start ar trebui regândite așa. În plus, personalul medical are nevoie de un răspuns imun care să fie cât mai echilibrat, cât mai bun pentru că e clar că trebuie să îl protejăm. De asemenea, personalul medical în momentul în care este protejat și riscul de a transmite mai departe este categoric mai mic”, a mai spus doctorul.

Ce spune dr. Adrian Marinescu despre epidemia de norovirus din România

Peste 140 de persoane s-au prezentat la medic pentru consult cu simptomatologia specifică în cursul săptămânii trecute, a informat, luni, Direcţia de Sănătate Publică Braşov. După epidemia de Norovirus din Râșnov, Adrian Marinescu trage un semnal de alarmă. Persoanele s-au prezentat la medicul de familie sau la spitalele din judeţ cu vărsături, greţuri, durere abdominală, febră, frisoane, scaune diareice.

”Este, de fapt, gastroenterita, care de cele mai multe ori are cauze infecțioase și să știți că nu e vorba numai de o cauză virală. Poate fi o cauză bacteriană sau parazitară. La copil vorbim și de rotavirus. Este o boală diareică care poate pune probleme la cei care au un sistem imunitar deficitar.

Este boala mâinilor murdare și se transmite ca multe alte boli diareice și, din păcate, la copiii mici și la cei care au boli asociate, poate apărea deshidratarea care să ducă la complicații severe, se transmite ușor. În general, astfel de cazuri erau mai degrabă în America, dar iată că au ajuns și în Europa și în România.

Nu cred că vor fi probleme de acum în colo. Trebuie doar să fim atenți la cum prevenim și să luăm în calcul că putem să avem și această gastroenterită infecțioasă. Trebui să ne protejăm prin regulile de igienă, prin lucrurile pe care le facem în general în bolile infecțioase diareice!”, a spus Adrian Marinescu.

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

12:08
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară