Stanga
Dreapta

Cum se obţine cardul european de sănătate și unde ai nevoie de acesta

Gabriela M Bogdan, 23 august 2021, Ora 11:28

  • print
  • |
cum-se-obtine-cardul-european-de-sanatate-i-unde-ai-nevoie-de-acesta-49141-1.jpg

 

Cardul european de sănătate îl poate obţine orice persoană asigurată printr-o solicitare la casa de asigurări în evidenţa căreia se află. După acest pas ușor, tot ce mai rămâne de făcut este doar să așteptați aproximativ 7 zile pentru a-l primi la adresa de domiciliu.

Cu doar o singură etapă, realizată în mai puțin de cinci minute puteți să aveți o vacanță asigurată, nefiind nevoiți să lăsați jumătate din suma cu care ați pleca la dumneavoastră unor medici care doar v-au bandajat mâna sau au oferit câteva pastile.

Cardul european poate fi folosit în orice stat membru UE, dar şi în Islanda, Lichtenstein, Norvegia şi Elveţia. Este valabil 24 de luni, în timp ce asigurarea este valabilă doar pe perioada călătoriei.

Cardul european de sănătate este o variantă mult mai accesibilă, însă nu foarte multă lume știe despre ea, astfel cei mai mulţi turişti aleg să plătească pentru o asigurare medicală privată. O astfel de poliţă pleacă de la 6 euro de persoană şi poate ajunge la câteva zeci de euro, în funcţie de durata şi destinaţia călătoriei.

Spre deosebire de cardul european, asigurarea de sănătate privată dă posibilitatea posesorilor să aleagă orice spital, clinică privată sau publică din statul în care s-au deplasat. În schimb, posesorul trebuie să plătească serviciile, iar costurile vor fi decontate de asigurator abia la revenirea în ţară.

”Există mai multe pachete de călătorii. Beneficiază de limite de despăgubiri diferite sau să acceseze clauze suplimentare cum ar fi anularea călătoriei, întreruperea acesteia”, a declarat Alina Bărbulescu, specialist asigurări UNSAR.

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

15:54
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară