Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Certificatul verde obligatoriu, i-ar putea mobiliza să se imunizeze împotriva SARS-CoV-2

Gabriela M Bogdan, 28 octombrie 2021, Ora 11:23

  • print
  • |
certificatul-verde-obligatoriu-i-ar-putea-mobiliza-sa-se-imunizeze-impotriva-sars-cov-2-49582-1.jpg BREAKING NEWS

 

Ministrul Educației Naționale, Sorin Cîmpeanu, a declarat că certificatul verde obligatoriu i-ar putea mobiliza pe profesori să se vaccineze. Raed Arafat a făcut primele declarații cu privire la introducerea certificatului verde obligatoriu la locul de muncă. Măsura ar urma să se aplice nu doar în domeniul medical, ci și în instituțiile publice, dar și în firmele unde lucrează simultan peste 50 de persoane.

Ministerul Educației Naționale, Sorin Cîmpean, a declarat că certificatul verde obligatoriu este una din cele mai bune soluții pentru a mobiliza profesorii să se vaccineze. Chiar dacă peste 61% din personalul din învățământ este vaccinat, Sorin Cîmpeanu susține că nu este suficient:

”Acum avem mult peste 61% din personalul din învăţământ vaccinat. Sigur că nu este suficient. Vom vedea forma proiectului de lege cu privire la introducerea certificatului verde şi sunt convins că şi acest lucru va mobiliza colegii din sistemul de învăţământ care deja sunt cea mai numeroasă categorie socio-profesionala vaccinată”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu: ”Ca să plătești salariile îți trebuie rectificare bugetară”

Conform Ministerului Finanțelor, bugetul ministerului a crescut de la 28,48 miliarde de lei la 28,69 miliarde de lei, însă Sorin Cîmpeanu a mărturisit că este nevoie de un Guvern stabil pentru ca bugetul să fie pus la punct.  În condițiile în care nu se va face o rectificare bugetară, situația va fi dificilă:

”Şi nu vom avea o rectificare dacă nu vom avea un Guvern capabil să dea o rectificare, adică nu interimar. Iată legătura cu politica. Ca să plăteşti salariile îţi trebuie rectificare bugetară, pe care o face doar un guvern stabil”,a afirmat Sorin Cîmpeanu.

Plenul Senatului a dezbătut, miercuri, propunerea legislativă PNL-UDMR, care prevede că personalul din unele unităţi publice şi private este obligat să prezinte la locul de muncă certificatul digital privind COVID-19.

Prin urmare, la dezbaterile în plen: PNL, USR și UDMR au anunțat că votează PENTRU, în timp ce PSD este IMPOTRIVĂ: Vot fizic pe certificatul verde: 48 pentru, 46 împotriva, 0 abțineri.

Obligativitatea certificatului verde are în vedere îndeplinirea uneia din următoarele condiții:

a) vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete;

b) se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2;

c) rezultat negativ certificat al unui test RT-PCR sau al unui test antigen rapid, pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat şi prezentat în condiţiile O.U.G. nr.68/2021 din 29 iunie 2021 privind adoptarea unor măsuri pentru punerea în aplicare a cadrului european pentru eliberarea, verificarea şi acceptarea certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID pentru a facilita libera circulaţie pe durata pandemiei de COVID-19.

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

08:13
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară