Stanga
Dreapta

Bilanț covid! Câte noi cazuri s-au înregistrat în ultima săptămâna

Gabriela M Bogdan, 20 mai 2022, Ora 12:21

  • print
  • |
bilant-covid-cate-noi-cazuri-s-au-inregistrat-in-ultima-saptamana-50689-1.jpg

 

Institutul Naţional de Sănătate Publică informează că, în săptămâna 9 – 15 mai, 42,5% din cazurile de COVID au fost înregistrate în Bucureşti, Cluj, Timiş, Braşov şi Iaşi.

Potrivit Raportului săptămânal de supraveghere, 43,7% din cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate.

Dintre cei vaccinaţi care s-au îmbolnăvit, 50% erau fie imediat după vaccinare, fie la mai mult de şase luni de la ultima doză.

48,8% din totalul deceselor de COVID au fost înregistrate în Bucureşti, Dolj, Galaţi, Bacău, Călăraşi, iar 65,9% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate.

INSP precizează că, de la începutul pandemiei de COVID-19 şi până în prezent, 86,4% din totalul deceselor au fost înregistrate la persoane peste 60 ani. 54,6% din decese au fost la bărbaţi.

93,6% din cei decedaţi aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

 

EDITORIAL

Groapa de gunoi numită Facebook

Groapa de gunoi numită Facebook

Dacă într-un trecut, nu foarte îndepărtat, pe Facebook puteai citi informații utile, postări inspirate și argumentate, în ultimul timp pe pagină îți apar doar știri despre accidente tragice, înmormântări și îndemnuri de a dona pentru tot felul de tâmpenii. Unii ar putea zice că foarte mult c ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

14:50
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară