Stanga
Dreapta

Exclusiv: Aventurile candidatului Barna în diaspora: „Mânca și nu se mai oprea. Cum să vorbim, să-l oprim din mâncat?”

ziarulatak.ro, 18 octombrie 2019, Ora 08:38

  • print
  • |
ziarulatak-ro-47622-1.jpg Exclusiv

Ema Prișcă, o româncă stabilită la Barcelona, cu un portofoliu impresionant în domeniul publicitar și cu premii internaționale la activ, a povestit pe Facebook cum a decurs întâlnirea Dan Barna cu românii din capitala Cataloniei. Fără patimă, dar cu detalii generoase, postarea are deja peste 1000 de distribuiri și comentarii și scoate în evidență lipsa de adecvare la context și chiar goliciunea pe alocuri a candidatului USR-PLUS la alegerile prezidențiale.

Fusei la întâlnirea candidatului Dan Barna cu românii din Barcelona. Întâlnire pusă la 12.30 (bănuiesc că ora a fost aleasă în funcţie de agenda candidatului, nu de programul electoratului). Am ajuns acolo cu juma de oră mai târziu. Vreo treizeci de inşi. Câţiva de vorbă cu candidatul la intrare, restul aşezaţi la o masă lungă, cu aperitive spaniole. Nu înţeleg dinamica, aşa că întreb un om care părea că ştie ce e de făcut. Mă invită să mă aşez la masă. Mă aşez la masă. Întreb o doamnă de vizavi dacă asta e o întâlnire pentru intimi, membri USR, sau dacă e pentru toată lumea. Îmi zice că e pentru toată lumea. Mă uit în jur, toţi păreau că se cunosc, numai io displaced. O întreb pe doamna din faţa mea, dacă Dan Barna va vorbi, ne va zice ceva. Mi-a zis că nu ştie. Lângă mine, pe scaunul liber, se aşează un băiat. Facem cunoştinţă şi-l întreb şi pe el dacă cunoaşte formatul evenimentului. Nu-l cunoştea. Îl întreb de ce a venit. Ca să-l vadă pe Barna în carne şi oase, să vadă de cel fel de oameni e înconjurat şi să-l întrebe care-i treaba cu planul lui Năsui, cu privatizarea sistemului de sănătate. Că iubita lui e englezoaică şi prin ea a înţeles şi el ce se întâmplă cu NHS-ul şi cu privatizările serviciilor sociale. Mă întreabă: tu de ce ai venit? Păi, la fel ca tine, să văd omul şi să-l întreb cât alocă USR-ul din milioanele de euro primite de la stat, adică de la noi, pe crearea de politici publice de către experţi, cu studii de impact, măsurători, cum se face în politica competentă. Băiatul nu ştia că USR primeşte milioane de euro de la stat. L-am informat. L-am întrebat dacă ştie pe cineva din suită. Ştia, un tânăr userist de 2 luni, rezident În Barcelona. Îl cheamă şi-l întrebăm de ce suntem aici. Băiatul userist ne-a zis ca să mâncăm şi să vorbim cu candidatul. Cum să vorbim? Între timp, candidatul se aşezase în capul mesei şi mânca. Mânca şi nu se mai oprea. Cum să vorbim, să-l oprim din mâncat? Şi useristul de 2 luni ne-a zis da şi ne-a chemat în capul mesei. Ne-am dus.

Candidatul a lăsat furculiţa jos şi-a dat mâna cu noi. Băiatul cu NHS-ul în cap şi-a exprimat îngrijorarea privind planul lui Năsui şi l-a întrebat pe Barna care-i treaba cu asta. E USR partid neoliberal? ce-i cu privatizările serviciilor publice? Candidatul ne-a zis că statul oferă din ce în ce mai mulţi bani la sănătate, dar nu-şi îmbunătăţeşte serviciile, deci trebuie diminuat că e incompetent. La care eu am vrut să-l întreb întrebarea mea, dar nu s-a mai putut ca a trebuit să plece. Am mai vorbit un pic cu useristul de 2 luni-rezident-in-Barcelona, care ne-a zis că el e de acord cu noi, dar că în USR e imposibil să vorbeşti despre poiltici sociale, că te iau de comunist. Şi că şi lui îi e greu mai ales că trăieşte în Barcelona, bastion al social-democraţiei. L-am mai întrebat eu pe băiatul userist de ce a cheltui USR-ul nişte mii de euro din bani publici pentru această întâlnire de la ora 12.30 la Barcelona, în care candidatul, staful şi nişte militanţi au mâncat jambon şi scoici. A ridicat din umeri şi mi-a oferit un zâmbet chiar frumos. Apropo de competentă, am cunoscut-o pe fotografa caravanei, Steluţa, care chiar ştie să-l scoată pe Barna prezidenţiabil în fotografii. De abia aştept să văd pozele candidatului de la întâlnirea cu diaspora din Barcelona, al treilea hub de români din Spania.

Ah, la plecarea în fugă, un om din staff a venit la grupul nostru din capul mesei şi a dat mâna cu toţi bărbaţii, pe mine m-a ignorat. Mă uit la băieţii rezidenţi în Barcelona şi le zic, ce-i cu machismul ăsta? De ce n-a dat mâna şi cu mine? Ei mi-au zâmbit.

Ah doi, am întrebat-o pe doamna de vizavi unde e Ghelme şi dacă vine. Ghelme, useristul mişto din Barcelona. Părea că nu-l cunoaşte.

Concluzionând: chiolhan de partid și mai puțin întâlnire cu potențialii alegători, un candidat căruia îi era foame, privatizarea serviciilor publice a lui Năsui e bună, politicile sociale = comunism, zâmbete frumoase, fotograf bun, dăm noroc doar cu bărbații și... mai votează-l tu pe Barna după toate astea!

Ileana Renia

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

19:28
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară