Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Nicolae Păun, preşedintele APRPE - Atenţie guvernanţi, atenţie partidelor politice, problema romilor nu mai este numai a Partidei Romilor Pro-Europa. Problema romilor este a acestei ţări. - Primarii din ţară trebuie să ne acorde respect. Partida Romilor

Bogdan Ionescu, 6 octombrie 2019, Ora 19:31

  • print
  • |
ziarulatak-ro-47597-1.jpg BREAKING NEWS

Vineri, 4 octombrie, la Rin Grand Hotel, în prezenţa a peste 500 de membri ai Partidei Romilor Pro-Europa Bucureşti a avut loc şedinţa Consiliului Director al Organizaţiei de Bucureşti. Cu această ocazie au fost aleşi:

- Cătălin Manea – preşedinte al Organizaţiei Bucureşti;

- Gheorghe Ştefan –  primvicepreşedinte al Organizaţiei Bucureşti;

- Plebis Ivan – secretar general al Organizaţiei Bucureşti;

- 18 vicepreşedinţi, membrii ai sectoarelor din Bucureşti;

La acest eveniment au dat curs invitaţiei oficialităţi ai partidelor Pro România, PSD şi ALDE care au transmis mesaje de încurajare şi aprecieri la adresa Partidei Romilor Pro-Europa asigurând totodată şi sprijinul lor în toate demersurile organizaţiei.

Tot în cadrul şedinţei, pe ordinea de zi au fost discutate şi problemele cu care se confruntă comunităţile de romi din România, probleme pe care liderii Partidei Romilor Pro-Europa le-au identificat în comunităţile de romi, în cadrul celei mai mari campanii ce se desfăşoară pe teritoriul României, începând cu luna septembrie, ‘’Noi Vrem Respect’’. Începând din luna octombrie, liderii Partidei Romilor Pro-Europa Bucureşti vor fi prezenţi în toate comunităţile de romi din Bucureşti şi din ţară pentru identificarea problemelor existente, despre nevoile lor, despre sănătate, educaţie şi cultură, despre ceea ce trebuie întreprins pentru soluţionarea acestora.

Mesajul preşedintelui Partidei Romilor Pro-Europa, domnul Nicolae Păun a fost unul tranşant.

''Mulţumesc liderilor sectoarelor că au reuşit să organizeze, trebuie să vă spun că eu nu m-am prea implicat în forma de organizare, ba din contră am vrut să-i las, să văd cum se descurcă şi după aceea să ştiu de cine să mă iau. Dacă mă implicam, mă certam singur. Felicitări, înţeleg că alegerea pe care aţi făcut-o în după amiaza aceasta şi consiliul director pe care vi l-aţi stabilit să fie unul pe măsură, pentru că este de muncă şi va trebui să aveţi nişte responsabilităţi pe care trebuie să le însuşiţi şi să vă implicaţi în a le rezolva.

După cum aţi putut observa în toate cele 35 de judeţe ale ţării unde avem structuri şi mai exact în 400 de comunităţi locale, liderii Partidei Romilor Pro-Europa, săptămână de săptămână, vineri, sâmbătă şi duminică sunt prezenţi în teritoriu pentru a afla problemele cu care se confruntă romii din comunităţi. Este un semnal care trebuie să ajungă acolo unde trebuie şi anume la urechile guvernanţilor.

Atenţie guvernanţi, atenţie partidelor politice, problema romilor nu mai este numai a noastră. Problema romilor este a acestei ţări. Să nu aveţi voi senzaţia că noi, care datăm de peste 600 şi ceva de ani pe teritoriul acestei ţări, nu ne-am adus contribuţia noastră, a fiecărei generaţii timpurii. Noi, s-ar putea să înţelegem sau să nu înţelegem acest proces de tranziţie de la comunism la democraţie. Dar voi care guvernaţi această ţară aveţi datoria să ne aşezaţi la masa voastră când luaţi decizii şi să ne întrebaţi şi pe noi care sunt problemele noastre.

Nu ştiu cât s-a înţeles problemele cu care se confruntă romii în România pentru că, constat că după aproape 30 de ani nu s-a înţeles aproape deloc. Acele familii care au reuşit să se descurce în viaţă, să iasă din necaz şi mizerie, da este meritul familiei şi nu este meritul cuiva. Nu a făcut mare lucru statul român pentru voi. Eu ştiu că niciodată, când am mers cu colegii mei să stăm de vorbă cu preşedinţii acestei ţări, de la Iliescu, Constantinescu, Băsescu nu le-am cerut nici munţi, nici păduri şi nici autonomie culturală sau locală. Noi am cerut, încă din anii ’90, RESPECT.Dacă ar înţelege şi primarii din ţară că ar trebuie să ne acorde respect şi să nu se mai comporte aşa cum se comportă în prezent, ar fi bine. Pentru că cele 400-500 de comunităţi de romi pe care noi le păstorim de 30 de ani şi de unde şi de unde, de acolo pleacă problema, constatăm următoarele:

- Primarii au autoritate asupra comunităţii până la un punct. Îi cumpără pe oameni, cu te miri ce, iar după ce iese primar nu-l mai interesează şi împarte aria administrativ teritorială în două. Exemplu: o comună nu mai are 3000 de case, are doar 2000. O mie de case, unde stau ţiganii, le lasă deoparte.

Eu cred că respectul ar trebui să plece, în primul rând, de la partidele politice, care ar trebui să dea dovadă de respect şi responsabilitate şi aici avem două variante, A şi B.

  1. Ori ne lăsaţi pe noi şi nu vă mai băgaţi domnilor în troaca ţigănească şi numai aşa, pe viitor, noi putem avea consilierii noştri locali, judeţeni, până la grup parlamentar.
  2.  Ori dacă vă băgaţi în troaca ţigănească cel puţin asumaţi-vă până la capăt.

Nu puteţi pune în spatele Partidei Romilor Pro-Europa atât de multe probleme care se întâmplă în această ţară. Mergând de la teoria că ‘’ ce domne nu aveţi bani de la Guvern?’’ Nu aveţi reprezentant în Parlament? Avem, dar nouă nu ne-a dat Guvernul bani pentru şcoli, grădiniţe, asfalt, gaze, canalizare, pentru ajutoare sociale, deci nu ne-a dat nimic, deci cum să răspundă Partida Romilor Pro-Europa? Ce putem face noi pentru ei? Romii din România nu sunt numai urâţi, nespălaţi şi hoţi. Romii din România au demnitate, sunt meseriaşi, sunt oameni care vor să dezvolte ţara asta şi vor să trăiască aici. Aţi văzut că un număr mare de romi se duc afară, fac bani şi vin în ţară să-şi construiască case. Deci, într-o analiză scurtă şi pe înţelesul tuturor, mai multă bază avem în ei, că pot deveni nişte contribuabili de viitor, decât oricine. Veniţi cu toţii aproape de Partida Romilor Pro-Europa şi împreună vom deveni o forţă care trebuie luată în considerare. Ne aşezăm frumos la masă, cu pixul şi foaia şi discutăm cu partidele politice. Nu mă interesează nici un partid, nu sunt ‘’căsătorit’’ cu nici un partid. Pot să fie din orice partid, dacă găsim oameni de calitate, care se pot responsabiliza printr-o semnătură, putem încheia un acord. Voi stabiliţi cu cine, nu eu! Eu, în calitate de preşedinte voi fi lângă voi, doar până la urmă asta e miza unei formaţiuni politice, să aibă reprezentanţi în structurile locale, în rest numai vorbe.

Niciodată, nimeni nu se poate aşeza cu noi la masă, dacă nu ne vede că suntem mulţi, organizaţi şi ştim ce vrem. Dacă suntem aşa, se aşează la masă, semnează cu voi nu cu mine, un acord politic şi voi vă daţi acordul sau nu.

Închei prin a vă mulţumi încă o dată pentru prezenţă, pentru atenţia acordată şi sper din tot sufletul ca acest consiliu pe care voi o să-l votaţi să înceapă să lucreze cu mine personal, aşa că, daţi drumul la treabă!’’

La eveniment au participat reprezentanţi din mediul civic şi politic: Marian Neacşu, Cristian Cosmin, Marian Ţigănuş, Alexandrina Peter, Gabriel Zorzini şi Daniel Suciu - ministru MDRAP care a transmis un mesaj de susţinere pentru Partida Romilor Pro-Europa.

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

10:36
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară