Stanga
Dreapta

Exclusiv: Maria Grapini vorbește despre teoria conspirației în cazul respingerii Rovanei Plumb

Gheorghe George, 2 octombrie 2019, Ora 19:56

  • print
  • |
ziarulatak-ro-47593-1.jpg Exclusiv

Conflict între președinte și premier pe tema numirii comisarului european pentru Transporturi. România riscă să piardă acest portofoliu din cauza încăpățânării premierului de a-şi susţine prietenii politici, susține președintele Klaus Iohannis. Viorica Dăncilă iese și ea la atac și îl acuză pe șeful statului de ipocrizie. În sprijinul șefei de la Palatul Victoria vine și europarlamentarul Maria Grapini, care lansează o teorie a conspirației. Aceasta crede că marile puteri au interesul ca România să nu primească acest portofoliu.

Maria Grapini, europarlamentar PSD: „Clar, pentru portofoliul de Transporturi există interese. Nu am înțeles de ce după ce președinta Comisiei a decis că ăsta e portofoliul României, de ce să mai suporte consecințele nedrept persoana căreia i s-a alocat acest portofoliu, dar lupta a fost economică și dacă, ca o părere personală, cred că și un avertisment arătat din nou României, adică stați în banca voastră, nu mai insistați pe niște lucruri. Cum a reacționat șeful statului? A atacat propria țară, în loc să apere țara ca să fie tratată la fel cu alte state”.

Europarlamentar în grupul social demoraților, aleasă pe listele PSD, Maria Grapini nu crede că e nevoie de consens cu președintele sau de un aviz al Parlamentului, astfel încât Dan Nica să fie propus pentru postul de comisar.

Maria Grapini, europarlamentar PSD: „Așa am înțeles, că dacă se va agrea candidatura domnului Nica, evident va avea și avizul parlamentului. Știm bine că în țară avem altă frământare, cu moțiunea. Cert este că candidatul nominalizat de Guvern este indirect validat de parlament pentru că majoritatea parlamentară a dat și guvernul. Practic, indirect e validat...”

 

EDITORIAL

Tăriceanu: Suntem pregătiţi, să susţinem un cabinet cu un program de guvernare cu accente liberale

Tăriceanu: Suntem pregătiţi, să susţinem un cabinet cu un program de guvernare cu accente liberale

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că parlamentarii acestui partid vor susţine "un cabinet în slujba ţării", cu mai puţine ministere şi cu un program de guvernare "cu accente liberale". "Suntem pregătiţi, noi, cei din ALDE, să susţinem un cabinet cu adevărat în slujba ţării, un cabinet cu mai puţine ministe ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

01:49