Stanga
Dreapta

www.ziarulatak.ro Nicușor Dan contre cu Rareș Bogdan! Informația cu care aruncă-n aer PNL

Gheorghe George, 14 februarie 2020, Ora 09:40

  • print
  • |
www-ziarulatak-ro-47872-1.jpg

PNL are probleme mari cu candidații la Primăria Capitalei. Alegerile într-un singur tur îi crează un culoar favorabil Gabrielei Firea, care continuă să conducă în toate sondajele pe București. Ce este drept nu cu foarte multe procente în fața lui Nicușor Dan, care în acest moment pare singurul capabil să o învingă. Dacă ar alege să reprezinte PNL, atunci șansele ca el să devină noul primar general al Bucureștiului ar atinge cote maxime.Klaus Iohannis le-a dat și el ultimatum liberalilor. Conform surselor , acesta le-ar fi cerut să câștige neapărat Primăria Capitalei, fără să indice cu cine, însă le-a subliniat că nu ia în calcul altă variantă, decât victoria PNL în București.

„În această campanie am sprijinul USR-ului. Multă lume s-a raliat demersului meu, sunt mulți oameni din USR care au militat pentru ca USR-ul să nu-și pună propriul candidat și să mă susțină pe mine. Intrarea în PNL cumva nu ar fi OK față de munca acestor oameni. Putem să spunem că în acest moment nu iau în calcul această opțiune”, a declarat Nicușor Dan ca răspuns la aluziile lui Rareș Bogdan, care i-a transmis să semneze o adeziune la PNL.

Fostul jurnalist este cel care insistă cel mai mult pentru cooptarea lui Nicușor Dan în PNL pentru că în caz contrar, ar putea fi obligat să candideze el la Primăria Capitalei și conform apropiaților acestuia, nu-și dorește deloc. Însă peste cinci ani speră să-i ia locul lui Klaus Iohannis la Cotroceni, iar un refuz acum l-ar putea scoate din grațiile președintelui și implicit din jocul politic.

Rareș Bogdan arată spre Ludovic Orban. Ludovic Orban spre Rareș Bogdan

Aceleași surse au dezvăluit pentru că Rareș Bogdan ar încerca să-l convingă pe șeful statului că și Ludovic Orban ar putea câștiga capitala. Doar că acesta vrea să rămână premier și la rândul lui arată cu degetul spre Rareș Bogdan, care ar prefera mai degrabă să fie numit prim ministru decât să ajungă primar.

Dacă Nicușor Dan ar alege în cele din urmă să candideze din partea PNL, atunci toate problemele ar fi rezolvate. El ar fi o locomotivă și pentru primarii de sector, care tremură serios în fața celor de la PSD și USR. În acest moment, în București, alegerile într-un singur tur favorizează foarte mult PSD, în contextul în care celelalte forțe vin fiecare cu câte un candidat.

„Chiar dacă legea nu e precisă, interpretarea este că formal, un independent va fi pe buletinul de vot el singur, fără însemnele alianței sau partidului care îl susține, dar aici vorbim doar de buletinul de vot. Asta nu înseamnă că în timpul campaniei electorale, pe afișul candidatului respectiv să nu scrie susținut de partidele X, Y, Z și asta nu înseamnă că în perioada precampaniei electorale, partidele respective să nu poată face campanie spunând îl susținem pe respectivul și în felul acesta să se facă asocierea între respectivul independent și partidele care îl susțin”, a mai spus Nicușor Dan.

 

EDITORIAL

Cum a petrecut Guvernul Orban în plină zi de lucru

Cum a petrecut Guvernul Orban în plină zi de lucru

Vineri, 29 mai 2020, seara, pe rețelele de socializare a fost postată o fotografie care arăta pe premierul României, Ludovic Orban, împreună cu alți miniștri, stînd la băute (whisky ) și pipat (trabucuri) în biroul său de la Victoria. Momentul fusese surprins luni, 25 mai 2020, la ora 15 și reflecta sărbătorirea zi ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

04:14
BREAKING NEWS:

La Colectiv a fost mână criminală! Nu putem admite mușamalizarea acestui asasinat! Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone victimă a acestui complot politic Acum poate fi legal? Dacă mor oameni in incendii, să moară dar nimeni sa nu răspundă