Stanga
Dreapta

Exclusiv: www.ziarulatak.ro Klaus Iohannis sustine alegerea primarilor în două tururi

Gheorghe George, 17 noiembrie 2019, Ora 19:59

  • print
  • |
www-ziarulatak-ro-47696-1.jpg Exclusiv

Președintele Klaus Iohannis a declarat,  la Bistrița-Năsăud, că susține alegerea primarilor în două tururi, deoarece astfel comunitățile au o șansă reală să aleagă cea mai bună persoană pentru funcție.

„Eu, personal, m-am mai exprimat în această chestiune și pot să vă spun foarte franc, eu sunt pentru alegerea primarilor în două tururi. Este, evident, nevoie de discuții politice și la nivel de Parlament, aici, dar dacă ar fi după opțiunea mea, eu aș merge clar pe două tururi, fiindcă așa este cel mai corect, așa au comunitățile șansa reală să aleagă pe cel mai bun”, a afirmat Klaus Iohannis, întrebat dacă ar susține o ordonanță pentru alegerea primarilor în două tururi și dacă a discutat subiectul cu premierul Ludovic Orban.

Pe 16 octombrie, Senatul a respins propunerea legislativă a USR, care prevede revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin în cazul în care niciunul dintre candidați nu întrunește majoritatea de voturi. Proiectul urmează să ajungă la Camera Deputaților, for decizional pentru inițiativa legislativă.

Înaintea votului pentru învestirea Guvernului în Parlament, PNL a încheiat un acord cu USR, unul dintre puncte vizând susținerea alegerii primarilor în două tururi de scrutin. La rândul său, PMP susține astfel de alegeri a primarilor.

Klaus Iohannis a participat la o întâlnire cu cetățenii, organizată sâmbătă de PNL la Bistrița-Năsăud.

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

01:04
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară